Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 10.10.2013.
14:41
Beta A

Vučić: Nema više rotacije i toliko službenih vozila

Nova mera štednje! Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je da će u Srbiji samo deset zvaničnika imati automobile sa rotacionim svetlima, biće ukinuta nepotrebna službena putovanja i smanjen broj službenih vozila. Istakao je da je zakazao sednicu Biroa za nacionalnu bezbednost na kojoj će "oduzeti rotaciju gotovo svima".

Spomenuo je da je Krstić najmarljiviji ministar dok ima i onih "koji rade dva sata dnevno"
 

"U Srbiji će samo deset ljudi imati automobile s rotacijom - predsednik države i Skupštine, premijer i ono što je obavezno za vojsku i policiju. Niko više neće je imati. Sada ih 500 ima rotaciju", kazao je Vučić za Nedeljnik i ponovio da će ukinuti nepotrebna službena putovanja.

Dodao je da ima predlog za službena vozila koji će razmotriti s ministrom finansija Lazarom Krstićem.

"Znate šta će se ispostaviti? Da u javnoj upravi imamo više od 60.000 vozila. Kupili smo 60.000 vozila, pa da su samo po 1.000 evra, nego je najmanje po 10.000 evra,

Vučić Dačiću: Bahato trošiš državne pare

to bi bilo šest miliona. Računajte da održavanje tih vozila košta više nego samo vozilo. Ne samo da ćemo da smanjujemo broj tih vozila, nego razmišljam sa ukinemo sve to sem za hitne potrebe. Imaš dobru platu, sedi u svoje vozilo i dođi na posao", kazao je Vučić.

Govoreći o članovima Vlade, Vučić je rekao da je Lazar Krstić najmarljiviji od svih ministara koje je video i upoznao, dok ima ministara koji rade samo po dva sata dnevno.

"Imamo neke ministre - neću da vas lažem, koji rade od 9.30 do 11.30. I znaju da ja to znam. A Krstić radi od sedam ujutro, do sedam uveče", naveo je Vučić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.10.2013. 15:19
"Zrno po zrno pogaca, kamen po kamen palaca". Mozda ove mere stednje deluju malo smesno, pa i deluju u kom veku zivimo, ali mi smo narod koji nikada nije bio bogat, ali nikad nije stedeo niti je naviknut da stedi. Secam se jedne besede sad bivseg ministra odbrane Dragana Sutanovca, gde se zali da su mu u pratnji raznovrsna vozila (nisu sva iste marke i boje), pa boze kad negde ide deluje ko da je poso na svadbu. E sad zamislite kolko je dosad bilo tih djilkosa sto su imali pratnju od po desetak auta, pa mi da smo Svajcarska nebi izdrzali. Sve su ovo samo jos uvek price trebace vremena dok se naviknemo na stednju, ne stezanje kaisa, vec trosenja bez veze i navikavanje na rad.
Četvrtak 10.10.2013. 16:09
Ovo zvuci dobro , al da vidimo oce li se on sam odreci sluzbenog auta i konvoja koji ga prati .
Četvrtak 10.10.2013. 15:58
Боље би било да нема тебе,прстоспојени,патетични,љигави Џемо!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online