Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 07.03.2013.
17:36
Beta A

Skupština nema pojma šta Dačić i Tači dogovaraju

Poslanici u Skupštini Srbije danas su različito komentarisali briselske pregovore s Kosovom i perspektivu postizanja rešenja.

Skupština traži pismeni izveštaj od Dačića

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić rekao je da neće biti odstupanja od Rezolucije i Platforme o Kosovu. Prema njegovim rečima Srbija teži kompromisnom, sveobuhvatnom i održivom rešenju, ali da "postoji deficit" albanske strane da prihvati "realnost i državnički odnos" Srbije.

"Uveren sam da će naši partneri iz EU i ostali važni politički igrači na političkoj međunarodnoj sceni uticati na predstavnike kosovskih institucija da prihvate ono što je jedino moguće u realizaciji tog sporazuma", ocenio je Ružić.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić rekao je novinarima da još nema izveštaja koji je obećan u Rezoluciji o Kosovu posle svake runde dijaloga Beograda i Prištine, a izgovorom je da nema ničeg novog. Međutim, rekao je Samardžić, "ima mnogo novog - i na tehničkom i na političkom nivou, a Skupština ne raspravlja".

Poslanik Liberalno-demokratske partije Bojan Đurić rekao je da stanje u pregovorima ne izgleda dobro jer je očigledno dijalog Beograda i Prištine "zapeo" o ovlašćenja predložene zajednice srpskih opština.

"Pesimistički izgleda i projekcija brzog postizanja sporazuma oko Kosova, a onda naravno i dobijanja datuma za početak pregovora o članstvu u EU", rekao je Đurić.

Odbor Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju pozivao je premijera Srbije Ivicu Dačića da u roku od 14 dana obavesti to skupštinsko telo o toku pregovora Prištine i Beograda.

Predsednik Odbora Milovan Drecun rekao je da je Odbor za Kosovo i Metohiju zatražio da se pripremi pisani izveštaj koji će premijer Dačić obrazložiti članovima Odbora. Drecun je rekao da članovima Odbora nije posebno važno da li će Dačić obrazložiti izveštaj pre nove runde pregovora sa Prištinom, i da to može biti učinjeno i kasnije.

"Vrši se pritisak na Beograd da prihvati rešenja koja nisu u skladu sa vitalnim nacionalnim interesom. Beograd je pokazao da neće napraviti grešku koja se zove brzanje", rekao je Drecun.

On je izrazio očekivanje da će Brisel početi da utiče na Prištinu, i da će taj pritisak doneti rezultat u pregovorima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.03.2013. 17:41
Па то ни њих двојица не знају! То треба амере питати! А ко нам је крив што ми то трпимо уместо да је сада 5.000.000 Срба на улици!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А од тих 5 би требало да буде 1.000.000 наоружани на Косову!
Četvrtak 07.03.2013. 23:21
"Skupština nema pojma šta Dačić i Tači dogovaraju" Mislite O CEMU SE DACIC I TACI DOGOVARAJU: Molim redakciju da malo obrati paznju na svoju obavezu da neguje i korektno koristi Srpski jezik. Ovo je najdobronamernija primedba, upravo jer sam stalni posetioc vasih stranica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online