Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Utorak 05.02.2013.
17:11
Srna A

Nikolić: Dođite, Turci, da ubirate profit

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u Istanbulu da Balkana nema bez Srbije, ali da Srbija ne može na Balkanu da uradi sve potrebno bez pomoći Turske.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić (levo) sa turskim kolegom Abdulahom Gulom tokom dvodnevne posete Turskoj
 


"Vekovi su iza nas, istina uglavnom u sukobima, ali da saberemo to vreme od 1389. do kraja sukoba, sada bar toliko treba da provedemo u razvoju dobrih odnosa", istakao je Nikolić na sednici Poslovnog saveta Srbija - Turska u Istanbulu.


On je naveo da Srbiju i Tursku mnogo toga povezuje - narodi, običaji, tradicija, jezik i izvanredni odnosi rukovodstava, prenosi B92.


"Turska ima skoro sve. Nešto je dao Bog, nešto ste izgradili sami. Mi imamo mnogo toga, ali nam treba pomoć da to izgradimo i podignemo. Ne treba nam pomoć koju nećemo da vratimo. Vi uložite, mi ćemo da zapošljavamo, a vi opet da ubirate profit", rekao je Nikolić.


Nikolić je pozvao privrednike Turske da iskoriste Sporazum o slobodnoj trgovini koji Srbija ima sa Rusijom i koji omogućava veliki izvoz robe u tu zemlju.


"Vi znate šta znači veliko tržište, a mi vam nudimo da ga zajedno koristimo. Nemojte da propustite šansu. Nije Srbija neograničeno velika, doći će neko drugi", rekao je Nikolić, navodeći da su turskim privrednicima otvorena sva polja - energetika, poljoprivredna, tekstilna ili mašinska industrija, trgovina.

Nikolić je istakao da je razvoj što tešnje saradnje Srbije i Turske neophodan, i to posebno dok dve zemlje još nisu ušle u EU.


"Mi smo zemlja između Istoka i Zapada, o nas se otimaju i jedini i drugi. Naš je put EU, ali moramo da živimo dok ne dođe do toga, kao što i Turska to čini", rekao je Nikolić.


Nikolić je ranije tokom posete razgovarao sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom, a obišao je nekadašnju crkvu, a sada džamiju Aja Sofiju.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.02.2013. 17:17
Turska drzava je cinila mnogo manji zulum na ovim prostorima[inace ne bi opstali 500. god.] nad srpskim narodom ,takodje je uzimala manji harac[porez] nego sto ga uzima danasnja drzava,tako da nam je izgleda najpametnije da molimo Turke da se vrate i da zavedu bilo kakav red ovde.
Utorak 05.02.2013. 17:17
Bog vas kleo, pogani izrodi, Sta ce turska vjera medju nama ? Sta ce djavo u krscenu zemlju ? Sto gojimo zmiju u njedrima ? Kakva braca ako boga znate, kada javno na krst casni pljuju ! Stanisa je obraz ocrnio , pohulio na vjeru Hristovu , obuka se u vjeru krvnicku i bratske je krvi ozednio. Sta jastrebu oce naocali? Cud lisicja ne treba kurjaku ! No lomite munar i dzamiju , da branimo obraz otacastva, pa badnjake srpske nalagajte i sarajte uskrsova jaja, casne dvoje postah da postite; za ostalo kako vam je drago! Njegos
Utorak 05.02.2013. 17:17
Николићева чежња за ропством ! "Care Lazo, cestito koleno! Kome ces se privoleti carstvu? Ili volis carstvu nebeskome, Ili volis carstvu zemaljskome? Ako volis carstvu zemaljskome, ................................................ Sva ce tvoja izginuti vojska, Ti ces, kneze, s njome poginuti." Car Lazar odgovara Bogu ovako: "Mili Boze, sto cu i kako cu? Kome cu se privoleti carstvu? ............................................. Zemaljsko je za maleno carstvo, A nebesko uvek i do veka."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online