Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 15.01.2013.
19:51 >> 20:16h
Beta A

Tači: Dijalog jedino rešenje za spomenik OVPBM

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je nakon sastanka s predstavnicima Albanaca iz Preševske doline da se problem spomenika u Preševu može rešiti "jedino dijalogom".

Premijer samoproklamovane republike Kosovo Hašim Tači
 

Tema sastanka Tačija i Albanaca s juga Srbije bila je situacija u Preševskoj dolini nakon najava da će institucije Srbije ukloniti spomenik bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe u centru Preševa.

"Demokratske države imaju suštinski zadatak da se brinu o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa svih zajednica. Takav demokratski standard treba da se poštuje i od strane Srbije, kako se u potpunosti poštuje na Kosovu", rekao je Tači, a saopšteno je iz njegovog kabineta.

Tokom razgovora Tači je predstavnike Albanaca iz Preševske doline upoznao sa procesom dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, dodaje se u saopštenju.

"Normalizacija odnosa između Kosova i Srbije je u interesu dve države i iznad svega u interesu građana dve države. To će omogućiti bolje tretiranje srpske zajednice na Kosovu, odnosno albanske zajednice koja živi u Preševskoj dolini", kazao je Tači.

Na sastanku sa Tačijem bili su predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, poslanik Skupštine Srbije i predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Haljimi, predsednik Demokratskog narodnog pokreta i bivši politčki vođa OVPBM Januz Musli, predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i drugi.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.01.2013. 19:55
Ће будне џефе, шипци само сабијају, а самим тим и шпанују српски федер, а кад дође до замора материјала, има да их опичи, летиће к`о балисти*чке ракете.
Utorak 15.01.2013. 20:02
Kad ovo citas shvatis koliko nevidjene neprijatelje imamo... sastao se sa njegovima da raspravljaju o spomeniku da ih savetuje kako da se drze svog stava i da izazovu sukobe a da mu je imalo stalo do tog nekog mirnog pregovaranja istrazio bi ko je srusio onolike spomenike na pravoslavnom groblju u Kosovu Polju...ono je tuga gledati a mi se tu sa njima nagadjamo oko spomenika koji nam svima prkosi...i sve na srpskoj zemlji...
Utorak 15.01.2013. 20:12
Srbija nije suverena drzava i zato svaki kreten moze da radi protiv njenih interesa ! Jedino proganjaju i zabranjuju, pa i hapse srpske patriote i organizacije !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online