Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 31.10.2012.
09:21
Blic A

Drecun: Tači neprihvatljiv, ali treba biti praktičan

“Za mene ni sada nije prihvatljivo da čovek za koga postoje ozbiljne indicije da je počinio strašne zločine bude u bilo kakvom pregovaračkom procesu, ali u realnoj politici treba biti praktičan“, rekao je za “Blic“ Milovan Drecun, predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju.

Nismo mi birali sagovornika iz Prištine, nego Evropa: Milovan Drecun
 

On navodi da su “u pregovaračkom procesu između Beograda i Prištine nužni kompromisi, a da je samo jedan od tih kompromisa to što preko puta Ivice Dačića sedi Hašim Tači“.


- Nismo mi ti koji su birali sagovornika iz Prištine, nego medijatori pregovora, predstavnici EU. Ali, ako Tači bude procesuiran u narednom periodu, on više neće biti prihvatljiv ni za medijatore - ocenjuje Drecun.


Od predstojećih pregovora između Beograda i Prištine, kako kaže, očekuje da omoguće rešavanje pitanja od kojih zavisi svakodnevni život ljudi na Kosovu i da se završi proces koji će rešiti pitanje statusa, i to “ne u korist jedne, a na štetu druge strane“.


Za razliku od Drecuna, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić trenutno ne može da odgovori na pitanje šta očekuje od pregovora jer “bi to bilo u domenu spekulacija“.
 

Ispitivanje trošenja na Kosovu

Odbor za Kosovo i Metohiju u utorak je odlučio da Skupštini Srbije predloži formiranje anketnog odbora koji će imati zadatak da ispita nenamensko korišćenje novca koji je namenjen Kosovu. Protiv su bili poslanici iz DSS.

- Kako da odgovorim kada tek sada treba da dobijemo okvir tih pregovora? Mogu samo da kažem da će sve karte biti na stolu, da će svako kandidovati svoje teme, a onda ćemo videti kojim redom ćemo ih razmatrati - rekao je za “Blic“ Mrkić.


On napominje da nije izvesno da će on biti deo pregovaračkog tima jer, kako objašnjava, ovo pitanje je u Srbiji tretirano kao unutrašnje.


- Okvir pregovaračkog procesa definisao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić i taj interni akt predao Vladi na razmatranje kako bi predlog bio kompletiran i napravljena zajednička platforma za oba nivoa izvršne vlasti. Kada se to uradi, platforma će biti predočena Skupštini Srbije i biće dostupna javnosti - istakao je za “Blic“ Marko Đurić, savetnik predsednika republike.


Đurić objašnjava da se radi o fazi u kojoj je odlučeno da se ne izlazi u javnost sa platformom dok se ne usaglase dva nivoa vlasti. Međutim, kaže on, jasno je da dok se ne dobije široka podrška javnosti i konsenzus što većeg broja političkih partija, ta platforma ne može imati odgovarajuću političku težinu.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.10.2012. 10:02
pregovori ce biti onako kako diktira SAD,pregovori su neprihvatljivi kada ti dve koze dodju u sred beograda i kazu da je KiM nezavisna drzava,te dve zivuljke,su uvredile srbiju,srbe i srbski ustav,prema tome vidi se da one NE postuju srbiju i kao takve treba ih provati personama nongrata,i svakog politicara ambasadora sa zapada koji ovde na srbskoj zemlji glasno propagira takve stvari treba izbaciti. Sa druge strane krivci za to su i nasi koji vole da se sepure pred svojim narodom,a kad im dodje gazdin emisionar,oni cute i nabijaju glavu u zemlju,tako je to u ponizenoj i okupiranoj srbiji,jest da ne vidim nato trupe,ali u vazduhu mi debelo smrdi godinama i nikako da se navinem na taj smraD
Sreda 31.10.2012. 15:33
То питање се треба потезати сваки пут кад дође до преговора, нек се зна. И преговоре треба наставити, једино тако може доћи до решења, али ово до сад нису били преговори јер је Флекави на све присто а ништа није тражио.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online