Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 02.02.2012.
13:10
J. L. Petković - Vesti A

Kosovsko-terazijski protiv kosovsko-metohijskih Srba

Dok ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović tvrdi da je referendum na Kosmetu nepotreban i štetan jer smanjuje manevarski prostor Vladi i državnom vrhu u dijalogu s međunarodnom zajednicom, članovi odbora za KiM Skupštine Srbije iz redova opozicije, ali i Demokratske stranke podržali su njegovo održavanje.

- Lako je kosovsko-terazijskim Srbima da budu protiv ovoga, ali kosovsko-metohijskim Srbima je teško i apelujem da im ne otežavamo - poručio je Dragiša Đoković, poslanik DS-A iz Kosovske Mitrovice.

Međutim, formalna podrška je izostala jer se kao i mnogo puta do sada tročasovna sednica odbora završila bez kvoruma i zaključka, a članovi se tokom rasprave razišli.

Borko Stefanović i Goran Bogdanović

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić kaže da je najvažnije da je odbor raspravljao o referendumu.


- Nama je najbitnije da su, osim opozicije, i poslanici iz redova DS-a podržali održavanje referenduma, međutim, kad je trebalo da se glasa, oni su verovatno dobili instrukciju od svoje stranke da napuste salu. Ipak, dali su nam podršku - kaže Pantić.


Podvlačeći da referendum na severu KiM nije nikakva prepreka, niti u direktnoj vezi s evropskim integracijama Srbije, Pantić očekuje da se u maju održe i lokalni izbori na KiM, gde su na sada na vlasti, predstavnici opozcije.


- Podsetiću da niko od zvaničnika EU nije rekao da je referendum prepreka. Drugačije priče su besmislice i izgovori za nesposobnu vladu. Održavanje lokalnih izbora nećemo da komentarišemo dok ne čujemo zvaničnu odluku. Ipak, izjave predsednice parlamenta i ministra za KiM da će o lokalnim izborima biti doneta politička odluka su nedopustive i neodgovorni jer ako tako govore, znači da ne poštuju Ustav i to je još jedan od dokaza da Srbija odustaje od borbe za Kosmet - zaključuje Pantić. 

Birališta i na KiM

 

Ministar za KiM Goran Bogdanović izjavio je da će parlamentarni i predsednički izbori u Srbiji biti održani na Kosovu i Metohiji. On je najavio da će Vlada Srbije odluku o lokalnim izborima na KiM doneti pre 11. marta, kada je poslednji rok za raspisivanje izbora.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.02.2012. 13:18
Kakva diktatura !! Demokratija?
Četvrtak 02.02.2012. 14:04
Postovana redakcijo, urednici,portalovci, radnici i SVI ZAPOSLENI, zasto u prilozima o Cedi prasku i PRESEDNIKU Dodiku NISTE PUSTILI ONAJ PRAVUGAONIK STO PISE-- OSTAVITE KOMENTAR? Kako ostaviti komentar u prilogu--Vlajki: Jovanovic nema snage za IZVINJENJE, KADA NISTE OSTAVILI zaglavak, pravougaonik ili mesto za komentar? Pustite ljude da pisu ! Zahvaljujem !
Četvrtak 02.02.2012. 14:08
braco Srbi..amo vi hrabro odrzite referendum i borite se za svoja prava...svi normalni Srbi su uz vas...Pustite ove da kevcu..zabole vas.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online