Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 29.12.2011.
08:52
Press A

Stefanović: Nikolić odbio moj poziv za razgovore o Kosovu

Šef pregovaračkog tima Beograda za dijalog s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je za beogradski “Pres“ da je lider SNS-a Tomislav Nikolić odbio njegov poziv za dogovor o rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.

Nikoliću, dođi da razgovaramo: Borislav Stefanović
 

- Zvanično sam pozvao Nikolića da se vidimo i razgovaramo o svim pitanjima i problemima Srba na Kosovu. Nikolić to nije prihvatio, s obrazloženjem da sam ja činovnik - rekao je Stefanović, ali i dodao da poštuje takav stav lidera naprednjaka.


- Kao pregovarač Beograda hteo sam da čujem kakve predloge za Kosovo nude naprednjaci, pošto još nismo čuli šta konkretno predlažu. Zato ostajem spreman na taj razgovor sa Nikolićem u svakom trenutku - poručio je šef našeg pregovaračkog tima.


Komentarišući stav lidera SNS-a da bez dogovora te partije i DS-a o pitanju Kosova “ne računa da se Srbija nešto dogovorila“, Stefanović je ocenio da je to partijsko pitanje, a da je njegova namera bila da kao šef pregovaračkog tima razgovara sa Nikolićem.


Osvrnuvši se na kritike i optužbe opozicije na sednici skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, Stefanović je naveo da to nisu napadi na njega, nego na državnu politiku.


- Opozicija me napada bez argumenata, ali sa emocijama, čak i uvredama - ocenio je glavni pregovarač.


On je poručio da ga ta vređanja neće obeshrabriti i da će nastaviti da Skupštini i njenim telima podnosi izveštaj o njegovom radu i pregovorima sa Prištinom.


- Opoziciji sam poručio da sam tvrd na njihove napade, a jedino mekano što imam jeste obraz. Uostalom, na opoziciji je da kritikuje, ali bilo bi poželjno da ponekad iznese neki predlog za rešenje problema na Kosovu - naveo je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.12.2011. 09:59
I jedan i drugi niste dosledni politike a najmanje da pricate o Kosovu. Pitanje Kosova ako niste znali je narodno - Ustavno pitanje a ne pitanje vasih zelja i partijskih interesa. Kosovo je sastavni deo Srbije i svako ko drugacije tumaci je izdajnik. To sto je Kosovo sada pod okupacijom ne znaci da ono nije srpsko. Za svaki pedalj Srbije se treba boriti a ne pregovarati sa okupatorima. Ali vi nemate vremena, porodicni interesi vam rastu, prihodi sve manji a troskovi sve veci pa bi da brze bolje kroz Evro interese da rasprodate Srbiju. Jer ovde se vise ne radi o Kosovu, neznamo koji su vam apetiti dalje i nasta ste sve spremni. Zato ne pozivaj na duele kad ste obojica sluge zavere.
Četvrtak 29.12.2011. 11:19
Čovek treba da bude veliki debil da bi mogao da poveruje u to da je budućnost Srbije Tomislav Nikolić i da bi sa njim na vlasti nešto bilo bolje... "Sjaši Kurto da uzjaše Murta!" Plače mi se kad vidim ko su u Srbiji "lideri". Nikoliću ne bih dao tri ovce da čuva, a kamoli Srbiju.
Četvrtak 29.12.2011. 11:21
Sramne neistine jednog ministra.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online