Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 27.10.2011.
17:33
Vestionline A

Zukorlić: Blizu smo pobede

Muftija beogradski Muhamed Jusufspahić izjavio je danas da je osnivanje Rijaseta Islamske zajednice Srbije najbolja inicijativa koja je mogla da zadesi muslimanski živalj u Srbiji i da ne bi trebalo da bude osporavana. Muftija Muamer Zukorlić kazao je da će do ''pobede doći ili dogovorom ili potpunim porazom protivnika'', aludirajući da će do toga doći ukoliko srpska vlast ne prihvati sporazum.

"Inicijativa Islamske zajednice Srbije ne bi trebalo da bude osporavana od onih koji su dobronamerni i prema muslimanima Srbije i prema Srbiji", kazao je Jusufspahić komentarišući najave o osnivanju jedinstvene zajedinice muslimana u Srbiji, u čemu posreduje Turska.

On je, gostujući na televiziji B92, napomenuo da su na način za koji se zalaže Islamska zajednica Srbije, sa Rijasetom u matičnoj zemlji zajednice, organizovani i muslimani u Makedoniji i Crnoj Gori.

Muftija, političar, ali i filozof: Muamer Zukorlić

"Nismo jedini, muslimani Makedonije imaju svoj Rijaset i reisa na čelu. Taj reis stoluje u glavnom gradu Makedonije Skoplju, ne stoluje u Tetovu što bi bio ekvivalent Novom Pazaru. Takođe, u Crnoj Gori reis stoluje u Podgorici, a ne u Rožajama gde je većinsko muslimansko stanovništvo", kazao je Jusufspahić.

Jusufspahić je upitao ko to želi da se meša u odnose muslimana Srbije sa državom Srbijom i konstatovao da postoje dva centra, jedan u Ankari i drugi u Bosni.

"Ovde Republika Srbija mora da zna šta treba da radi, šta je njen interes i šta je interes njenih građana", kazao je muftija.

On je pozvao Bošnjake da odanošću Srbiji budu odani i Bosni i Hercegovini.

"Poruka je vrlo jasna i nedvosmislena, to ne znaju ljudi koji se bore samo za svoje stolice", kazao je Jusufspahić.

Pored Islamske zajednice Srbije deluje i Islamska zajednica u Srbiji na čijem je čelu Muamer Zukorlić. Ta zajednica priznaje vrhovnu nadležnost Rijaseta u BiH. U pomirenju dve islamske zajednice u Srbiji posreduje Turska.

Reis Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić rekao je da nije uključen u pregovore i da ne zna ništa o sporazumu, dok je Zukorlić danas naveo da je njegova zajednica "blizu pobede".

Zukorlić: Blizu smo pobede

Muftija Muamer Zukorlić izjavio je danas da je Islamska zajednica (IZ) u Srbiji, na čijem je on čelu, na pragu "potpune pobede" koja će se ostvariti dogovorom
ili potpunim porazom protivnika.

Zukorlić je u Novom Pazaru, na svečanosti povodom ispraćaja hadžija, rekao i da IZ u Srbiji neće imati primedbi na bilo koju odluku u vezi sa ujedinjenjem islamskih zajednica u Srbiji i svojim sledbenicima poručio da "nemaju razloga za brigu".

"Ono što se dešavalo prethodne dve sedmice ne samo da su bili veliki koraci ka pobedi, već su tako raskrinkali svu dubinu zavera, programa i zamki koje su nam  kovane", rekao je Zukorlić.

"Jedan od njihovih programa je bio podela na relaciji Novi Pazar - Sarajevo - Istanbul. Izgledalo je u jednom trenutku kao da su uspeli, ali je samo izgledalo jer nisu uspeli zato što je istina jača od laži kao što je svetlo jače od mraka", rekao je Zukorlić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.10.2011. 17:53
....."nisu uspeli zato što je istina jača od laži kao što je svetlo jače od mraka", rekao je Zukorlić cherecheci i glockajuci resh pecheno prasence.....
Četvrtak 27.10.2011. 19:43
gle čuda i on i Grobar proglašavaju pobedu u istom danu,jel im to nešto dojavljeno ili samo slute?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online