Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.10.2018.
15:06 >> 20:57h
Vestionline, Tanjug, blic A

Dim nad auto-putem, gomila smrskanih vozila, jedna osoba poginula (FOTO,VIDEO)

Na auto-putu Beograd–Niš kod Kragujevca došlo je do lančanog sudara tri teretna vozila, dva putnička, kombija i pikap vozila. Jedna osoba je poginula, a četiri su lakše povređene. Promet u smeru ka Nišu bio je obustavljen do 15.30, kada je jedna traka puštena u saobraćaj.

twitter/nemanjatrnavac
 

"Dim je bio takav da se nije videlo ništa na dva metra. Vozač u pikapu je usporio, ali je u njega udario šleper. Vozač kombija iz Beograda, koji je vozio laminat, je udario u šleper i stradao."

Ovako za "Blic" priča Boban Jezdić, vozač šlepera koji je učestovovao u lančanom udesu koji se oko 13 sati dogodio na auto-putu Beograd-Niš u blizini Kragujevca. U stravičnom udesu stradala je jedna osoba, vozač kombija o kom je Jezdić pričao.

U sudaru su učestvovala tri teretna vozila, dva putnička automobila, kombi i pikap, a beogradski mediji navode da je do sudara došlo, jer su vozila uletela u gust dim koji se nadvio nad putem, nakon što je neko zapalio nisko rastinje.

Hitna pomoć je jednu osobu prevezla u Klinički centar "Kragujevac", međutim, bez znakova života. Četiri osobe su lakše povređene.

Tanjug
 
Tanjug
 

Jedan od meštana rekao je da je još u deset časova video da je njiva zapaljena. I dalje tinja vatra na nekoliko hektara u okolini auto-puta.

Povodom saobraćajne nesreće na auto-putu kod Batočine, ministar Nebojša Stefanović je rekao da očekuje od pripadnika policije da što pre pronađu osobu koja je odgovorna za paljenje niskog rastinja pored auto-puta, što je najverovatnije uzrok teškog lančanog sudara.

O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu policija već postupa, izjavio je Stefanović za Tanjug. 

Tanjug
 

- Ovakve stvari se ne mogu tolerisati i nadam se da će nadležni organi pronaći osumnjičenog i da će on biti adekvatno kažnjen - zaključio je Stefanović. 

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je ranije da je krajnje vreme da MUP i Tužilaštvo krenu sa hapšenjem odgovornih za paljenje njiva, jer ugrožavaju bezbednost. Oni ne čine prekršaje, već krivična dela koja mogu dovesti do tragičnih posledica, ocenio je Okanović. 

Saobraćaj je bio obustavljen na dva kilometra od naplatne stanice Batočina, u smeru od Beograda ka Nišu sve dok brza traka nije bila osposobljena za saobraćaj.

Saobraćaj se trenutno odvija usporeno.

Tanjug
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lančani udes na auto-putu kod Kragujevca (Batočina) Više na: www.ikragujevac.com

A post shared by iKragujevac -Istina na 1.mestu (@ikragujevac) on Oct 18, 2018 at 5:15am PDT

Tanjug
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online