Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.09.2018.
00:55
D. N. Petrović -Vesti A

Bog nek sudi ubicama

Policija i dalje pretražuje kuće i katune, te kontroliše seoske puteve po Pešterskoj visoravni ne bi li ušla u trag ubici starice Miladije Kočović (77) iz sela Goševo, koja je svirepo ubijena ispred svog katuna na planini Giljevi.

Foto: Lična arhiva
Policija da nađe krvnika: Isidor Kočović ispred kuće gde se zločin dogodio

Njen suprug Isidor i sin Radan žale što su je u kolibi ostavili samu i boga mole da se zlotvor što pre nađe u zatvoru.

- Da je još neko bio kući možda bi Miladija danas bila živa. Možda bi ubica pobegao, možda je ne bi onako izmasakrirao. Nije joj se dalo. Izgleda da je loša sreća i zla sudbina u sve umešala prste. Ko god da ju je ubio, nečovek je i nije mu mesto među ljudima - priča Miladijin suprug Isidor.

Kako navodi za Vesti, suprugu je našao u lokvi krvi ispred kolibe.

- Mislio sam da je pala i glavom udarila u kamen i da se samo onesvestila. Brzo sam pozvao najbližeg komšiju, pokušali smo da je okrepimo vodom i da je dozivamo, ali je za sve bilo kasno. Tokom svog teškog gorštačkog života, Miladija ni mrava nije zgazila. Malo je krvniku bilo što je upucao puškom, pa je overio i hicem iz pištolja u glavu. Ako ga policija ne pronađe i sud ga ne pošalje na robiju, bog će mu presuditi - dodaje Isidor.

U kolibi je bilo sve isprevrtano, a ukradeni su puška, pištolj i 400 evra. Njen sin Radan Kočović kaže da ne zna šta može biti motiv surovog zločina.

- Nikome nismo dugovali ni dinara, ni sa kim nikada nismo bili u svađi, nikome ništa nažao nismo učinili. Naprotiv, celog života pomagali smo drugima, a evo kako nam se vrati. Možda je neko došao da nas opljačka, pa je Miladiju uklonio kao nezgodnog svedoka. Možda je ubica znao da smo prodali 40 jagnjadi i da imamo nešto novca u kolibi - priča plačući njen sin Radan.

Selo Goševo iznad Sjenice je u pasivnom kraju, svuda su pašnjaci, šume i nisko rastinje. Puteva gotovo da nema. U blizini je i granica sa Crnom Gorom koju svako može da nesmetano prođe kad god poželi. Sve to otežava posao policiji koja, uprkos pomoći iz Beograda, još nije napravila pomak u istrazi.

Strah među seljanima

Posle Miladijinog ubistva žitelji Goševa, Crvskog, Poda, Poljica, Boljara i drugih sela uz granicu sa Crnom Gorom žive u paničnom strahu, a neki su se sklonili kod rođaka u Sjenici i Novom Pazaru.
- Znamo da je svuda okolo policija, a ipak strahujemo i mirno ne spavamo. Tek će biti muka ako ubica ne bude pronađen, a policija ode. Šta ako ponovo zakuca na nečija vrata - pita se jedan od žitelja Goševa.

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online