Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.03.2018.
13:55
blic.rs, Vestionline A

Vesni je preminuo muž, a onda je policija odvela u zatvor

Srbiju je prekjuče potresla i šokirala priča o ženi iz Gornjeg Milanovca koja je zbog neplaćene kazne od 5.000 dinara završila u ženskom zatvoru u Požarevcu. Njene komšije kažu da ne znaju da li da se smeju "lakrdiji" ili da plaču od žalosti zbog sudbine koju je Vesna Nedeljković (58) dočekala u tim godinama.

pixabay.com
Uhapšena jer je odbila da plati kaznu

Vesna je, naime, nedavno ostala udovica, a iza supruga koji je iznenada preminuo ostali su pištolj i lovačka puška sa urednim dozvolama.

Nesrećna žena završila je iza rešetaka jer u zakonski propisanom roku nije predala oružje pokojnog muža. Njen greh je, kako kažu, to što nije čitala šta piše na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, pa je ostala neobaveštena o propisima.

Smatrajući sebe nedužnom, Vesna je odbila da plati kaznu i zbog toga je sada u zatvoru.

- Mi smo u neverici, mada Vesnu svi znaju kao ženu koja kada nešto zacrta to i uradi. Ako je rekla da nije znala za rok, garantujem da je istina i siguran sam da joj ponos nije dozvolio da plati kaznu. Ne osuđujem ja ni policiju, oni rade svoj posao, sprovode zakon, ali se pitam kakav je to zakon? - kaže jedan od komšija.

Podrška Vesni stiže od komšija, prijatelja, putem elektronskih mreža, ali ona to još ne zna jer je u zatvoru.

Njen sin, takođe, napominje da je ona ponosna i pravična žena.

- Ne bi se požalila ne znam koliko da je boli. Ali ja sam video u njenim očima tugu i razočaranje zbog nepravde koja joj je naneta i odlučio sam da neću ćutati. Izneo sam priču u javnost i iskreno se nadam da ja ovako mali mogu kroz naš bolan primer uticati na neke krupne promene, jer definitivno se takav zakon i principi moraju menjati - kaže njen sin Vojkan.

Kako dodaje njegova majka je "laf, borac i čovek na kvadrat".

- Moja majka ničim nije zaslužila to što se dogodilo. Verujte da se jedem iznutra, ne spavam mirno jer ne znam kako joj je u zatvoru. Kada je krenula rekla je: nemojte se sekirati i nemojte zvati, izdržaću i ovo  – priča Vojkan.

Vesna živi skromno i pošteno od penzije na koju je ostvarila pravo nakon suprugove smrti. Komšije kažu da je hrabro nosila bol zbog gubitka supruga, ali da se od istog još nije oporavila.

- Na svu muku da je zadesi ovo?! Strašno - kaže meštanka Gornjeg Milanovca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online