Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.03.2018.
19:11
D. N. P. A

Sejao smrt iz ljubomore

Zbog toga što je u maju 2013. godine u selu Đerekare na Pešteru sa više metaka iz pištolja ubio suprugu Fikretu (22) i ranio braću od stričeva Muhameda (40) i Denisa (28), Viši sud u Novom Pazaru osudio je na kaznu od 16 godina zatvora Mirsada Husovića (31), poljoprivrednika iz ovog sela.

youtube.com/Al Jazeera Balkans
Nezapamćen slučaj: Viši sud u Novom Pazaru

On je sumnjičen i da je 2016. godine ubio komšiju Ismeta Suljevića (32), oca četvoro maloletne dece, ali mu za ovaj zločin nije suđeno, jer tužilaštvo nije imalo dovoljno dokaza da ga je on počinio.

Podsetimo, Husović je sumnjao da ga žena vara sa Suljevićem i još nekim komšijama, pa je o tome, u šumi dok su sekli drva, razgovarao sa braćom od strica Muhamedom i Denisom.

Njihova žučna rasprava pretvorila se u ozbiljnu svađu, a potom i pucnjavu u kojoj je Mirsad potegao pištolj i ranio braću, a potom otišao kući.

- U suprugu je ispalio više hitaca i ubio je. Stavio je telo u kola, odvezao i izbacio na ledinu kilometar od sela. Onda je naoružan pištoljem i automatskom puškom, preko granice pobegao u Crnu Goru. Neke od njegovih komšija tada su tvrdile da je sa sobom poneo i spisak svih ljubavnika svoje supruge uz čvrsto obećanje da će im se kad-tad osvetiti. Prvi na spisku bio je komšija Suljević, vlasnik strugare u Đerekarima, koji je tvrdio da sa Husovićevom suprugom nije imao ništa - ispričali su za "Vesti" izvori iz istrage.

Dve godine o Mirsadu se ništa nije znalo, krio se u Crnoj Gori i na Kosovu, a za njega se ponovo čulo kada je 2016. godine, iz mraka, pored svoje strugare, pucnjima iz kalašnjikova ubijen, prvi na spisku Suljević.

Svi su bili uvereni da je ubica Husović, koji je ponovo nestao preko granice i krio se u Crnoj Gori, a potom je stigao do Luksemburga, gde je uhapšen u aprilu prošle godine i izručen Srbiji.

Priznao je da je ranio braću od stričeva i ubio suprugu, ali je negirao da je ubica komšije Suljevića.

Pola sela izbeglo

Nakon što je rafalima iz mraka ubijen Suljević, u Đerekarima je nastala opšta panika i strah. Svi su se pitali ko je sledeći, pa su mnogi morali da napuste selo u kome je mesecima patrolirala policija. Svima je laknulo kada je Husović uhapšen u Luksemburgu, neki su se tada vratili nazad u selo.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online