Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 24.12.2017.
08:48
Vestionline, Blic.rs A

Studentkinja se porodila: Roditelji zdravo dete ostavili u WC šolji

Muškarac S. Ć. i njegova supruga M. Ć. iz Stubice kod Paraćina uhapšeni su zbog sumnje da su svojoj ćerki A. Ć. (22) pomogli da ubije svoje novorođenče.

A. Čukić
Užas koji se ne pamti u ovom mestu

Devojka A. Ć., studentkinja, takođe je osumnjičena da je učestvovala u ubistvu tek rođenog sina, ali je puštena i prijava protiv nje ide redovnim putem.

Šta se tačno dešavalo 20. novembra u kući ove porodice i kako je preminuo tek rođeni dečak, utvrdiće istraga koja je u toku. Ipak, prema prvim informacijama, ni muškarac ni njegova supruga nisu znali za trudnoću svoje starije ćerke dok beba nije došla na svet.

- Devojka je navodno bila u vezi sa dečkom koji je nekoliko godina mlađi od nje i koji je srednjoškolac. Ostala je u drugom stanju i prema do sada nepotvrđenim saznanjima, on nije želeo da se obaveže. Trudnoću je krila, ali su krajem novembra počeli trudovi. Rekla je mami i tati da je boli stomak, a roditelji nisu znali šta joj je, već su se spremili da sa njom krenu lekaru. Međutim, nisu stigli do lekara jer se devojka u kupatilu porodila - kaže sagovornik lista "Blic" upoznat sa istragom.

Istragom je zasad utvrđeno da je dete rođeno živo, ali još nije zvanično utvrđen uzrok smrti

Dečak je bio živ, a navodno roditelji su tek kada su videli bebu saznali da je njihova ćerka bila trudna. Policija i tužilaštvo još utvrđuju kako je dečak umro i kako su njegovoj smrti "doprineli majka, baba i deda".

Ono što je poznato jeste to da je devojci A. Ć. bilo loše zbog obilnog krvarenja posle porođaja, te su je roditelji na kraju odveli kod lekara, koji je odmah ustanovio da je nedavno na svet donela bebu. Devojka je u početku negirala da se porodila. Lekar je odmah obavestio policiju, koja je u kupatilu kuće našla mrtvu mušku bebu u WC šolji!

Novorođenče je poslato na obdukciju koja je pokazala da je dete rođeno živo, nakon čega su privedeni majka i njeni roditelji.

- Protiv osumnjičenih roditelja devojke istraga je u toku. Za krivično delo za koje se terete, ubistvo u saizvršilaštvu, predviđena je kazna zatvora od pet do 15 godina. Protiv majke novorođenčeta izvešće se dokazne radnje, a ona se tereti za ubistvo deteta pri porođaju, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina. Naloženo je zdravstveno veštačenje sve troje - kaže za "Blic" Nenad Necić, zamenik višeg javnog tužioca i portparol Višeg tužilaštva.

U selu Stubica meštani pričaju da nisu ni znali da je devojka trudna.

- Ona nije bila tu, studirala je, a njeni roditelji su normalni ljudi, rade, odgovorni. Žena drži kafić, a oboje se bave i poljoprivredom. Ne znam zašto bi se odlučili za tako nešto, ali verujte, svi smo u šoku - komentarisali su juče poznanici porodice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online