Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.08.2017.
15:30
Z. M. - Vesti A

Beč: Ubica Srbina i dalje u bekstvu

Austrijska policija i dalje traga za osobom koja je u subotu oko 4.30 ujutro u 16. bečkom okrugu ubila srpskog ugostitelja Pericu Gavrilovića (37), suvlasnika lokala Spejs.

facebook.com/Perica Gavrilovic
Bio duša od čoveka: Perica Gavrilović

- Mi i dalje tragamo za počiniocem koji je u bekstvu - potvrdio je za "Vesti" Tomas Kajblinger, portparol bečke policije.

Na pitanje da li može da potvrdi da je Gavrilovića ubio Albanac, Kajblinger je kazao da identitet osumnjičenog nije utvrđen i da se u ovom trenutku ne zna ko je počinio zločin.

Hronologija

- nakon zatvaranja Spejsa, Perica i Almir M. izlaze iz lokala
- na pešačkom se susreću sa grupom među kojima je bila i devojkom koju je Perica poznavao
- on joj je uputio kompliment, a tada je jedan od mladića počeo da psuje Gavrilovića
- izbila je svađa tokom koje je napadač uzeo nož i Pericu ubo u srce
- napadač je ranio i Almira M, a onda pobegao
- od teških povreda Perica je izdahnuo u bolnici

Ipak, neke pojedinosti događaja koji je šokirao srpsku zajednicu u Beču ipak su isplivale u javnost. Perica Gavrilović, rodom iz Bele Crkve, iskrvario je ispred svog kafića Spejs u 16. bečkom okrugu. Austrijska policija prenela je da je Pericu i njegovog prijatelja Almira M. (28), koji je inače bio konobar u Peričinom Spejsu, napao nepoznati muškarac nakon što su dali kompliment devojci sa kojom je napadač bio u društvu.

- Muškarac koji je bio sa tom devojkom posvađao se sa Pericom i Almirom, a ubrzo je izvadio nož i izbo žrtve! Napadač i devojka su pobegli pre dolaska policije, a žrtve su ležale teško povređene na trotoaru. Njima je odmah ukazana medicinska pomoć i prebačeni su u Klinički centar Beča, ali je Gavrilović, i pored svih napora lekara, ubrzo izdahnuo - preneli su mediji reči sagovornika iz istrage, uz napomenu da je Almir M. van životne opasnosti, ali da se i dalje nalazi na Odeljenju intenzivne nege.

Dok austrijska policija pokušava da uđe u trag osumnjičenom za ubistvo Gavrilovića, mediji u Srbiji pišu da su im se javili Gavrilovićevi prijatelji koji nisu mogli da sakriju tugu zbog Peričine smrti.

- On je bio predobar čovek, svima drag. Ljudina koja nikada nikome ne bi naudila, a ubijen je samo zato što je poznanici rekao da lepo izgleda - rekao je jedan od Gavrilovićevih prijatelja.

On je za srpske medije dodao da se zločin dogodio munjevito.

- Nakon što su se gosti iz Gavrilovićevog Spejsa razišli, Perica je krenuo kući i na pešačkom prelazu ispred lokala je video trojicu muškaraca i dve devojke. Jednu od njih zano je kao gošću svog kluba, pa ju je pozdravio i rekao joj da lepo izgleda. I ona je bila ljubazna, a onda je jedan od trojice mladića opsovao Pericu. Gavrilović mu je odgovorio i napadač je tada izvukao nož i Pericu ubo pravo u srce. Napadač je ranio i Peričinog prijatelja, a onda je pobegao - preneli su mediji reči Gavrilovićevog prijatelja koji je dodao da ne zna koja je devojka u pitanju.

Spejs pomenut na suđenju reketašima

Austrijski mediji su ubistvo Perice Gavrilovića doveli u vezu i sa suđenjem mafijaškoj organizaciji Struja. Na čelu te organizacije je Edin D. zvani Edo. koji je nedavno osuđen na 10 godina zatvora zbog toga što je naplaćivao reket kafićima u Otakringerštrase. Tokom suđenja se, kako podseća Esterajh, pominjao i kafić Spejs.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online