Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.07.2017.
15:06 >> 18:06h
b92.net A

Srbi optuženi za ubistvo sa predumišljajem na Zakintosu: Posetio ih konzul Viktor Ruhas

Osmorica napadača na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintosu optužena su za teško krivično delo grupnog ubistva s predumišljajem, javljaju su grčki mediji.

pixabay
 

Kako se navodi, optuženo je sedam srpskih državljana i jedan Grk, koji je barmen noćnog kluba na plaži Lagana, ispred kojeg je ubijen 22-godišnji Amerikanac. Optužena grupa će u utorak, 11. jula, biti izvedena pred istražnog sudiju na Zakintosu da iznese iskaze u svoju odbranu.

Do sukoba na Zakintosu u kojem je ubijen Amerikanac, a zbog kojeg je uhapšeno šest Srba navodno je došlo zbog fotografisanja sa konobaricom. 

Kako prenosi grčka televizija Antena, svađa je počela zato što su američki turisti pravili selfije sa konobaricom lokala, koja je navodno Srpkinja. 

To je razljutilo radnike obezbeđenja i ekipu srpskih turista nakon čega je krenula rasprava i tuča, koja se nastavila ispred kluba. 

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je u subotu da je u okviru istrage ubistva državljanina SAD na Zakintosu slobode lišeno i šest srpskih državljana.

Policija je u istrazi koristila nekoliko video-snimaka noćnog kluba, susednih lokala i gostiju, među kojima je na zabavi bio i Bakari Džavard Henderson, s društvom. 

Ključan je njegov "selfi" s jednom konobaricom, na kojem se vidi da je pijan pokušao da je privuče radi slikanja, ali da ga je ona odgurnula, što je izazvalo intervenciju "izbacivača" kluba, a potom i kavgu gostiju sa Amerikancem i napad na njega, pišu grčki mediji. 

"Za svega nekoliko sekundi stvar se opasno pogoršala kada se Hendersonovo društvo potuklo sa Srbima, gostima lokala", piše grčki sajt "Newsit.gr" i pominje "jednog 32-godišnjeg Srbina s britanskim pasošem koji je napao Amerikanca" čime je "počelo premlaćivanje, a prijatelji nisu mogli da ga zaštite". 

Henderson je istrčao iz lokala, ali nije uspeo da umakne napadačima "koji ga tukli do smrti, udarajući ga i pošto je izgubio svest", prenose mediji. 

Veštak sudske medicine u grčkom gradu Patri je utvrdio da je Henderson umro od krvarenja u mozgu zbog niza udaraca u glavu i da ima i jednu ranu od razbijene staklene pivske boce, a da je već bio u takvom stanju da nije ni mogao da se brani. 

"Držаvljаne Srbije posetio je počаsni konzul Srbije sa susednog ostrva, Kefаlonije, Viktor Ruhаs", saopštilo je u Beogradu Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ruhas je rаzgovаrаo sa privedenima i s nаčelnikom policije nа Zаkintosu.

Uhаpšeni držаvljаni Srbije nisu imаli primedbe nа tretmаn u pritvoru, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo navodi da je šest uhаpšenih srpskih držаvljаnа preliminаrno sаslušаno u policiji, a da će ih istrаžni sudijа sаslušаti u utorаk, 11. julа. 

"Ambаsаdа Srbije je u kontаktu s grčkim vlastima i držаvljаnimа Srbije pružа svu rаspoloživu konzulаrnu pomoć", pše u saopštenju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online