Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 03.07.2017.
18:10
D. Dekić - Vesti A

Novi detalji afere hapšenja novinara: U iznude uvlače i Vučića

Srpski TV rijaliti uživo, preselio se na ulice, pa su građani proteklog vikenda mogli da prate hapšenje televizijskog voditelja Dejana Anđusa.

youtube.com/N1
Lisice zbog iznude: Dejan Anđus

Ranije poznat kao veliki pristalica aktuelnog šefa države Aleksandra Vučića, postao je u poslednje vreme njegov veliki kritičar, a uhapšen za za navodnu iznudu od 30.000 evra, pošto je krenuo sa objavljivanjem serije tekstova o putarskoj mafiji. Njegovi prijatelji tvrde da je to političko hapšenje.

Ili ćutiš, ili tamnica

Kazna za delo, za koje se sumnjiči Anđus ide u rasponu od dve do 12 godina, a za početak on će provesti 30 dana u pritvoru. Prethodno je Više javno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv njega, a nakon saslušanja na kojem se Anđus branio ćutanjem. Novinarska udruženja su zatražila detaljnije informacije o tom hapšenju, a oglasio se i lider DS Dragan Šutanovac koji ovo hapšenje Anđusa vidi kao poruku svima da ova vlast neće dozvoliti nikakve "zaštićene svedoke".
"Ili si ekipa i ćutiš, ili tamnica", naveo je Šutanovac.

Zanimljivo je da su snimci osvanuli baš u medijima bliskim predsedniku Srbije. Izvori "Vesti" iz policije ne kriju iznenađenje zbog javnog pojavljivanja tajnog praćenja. Na snimku Anđus uzima veliki beli koverat od jedne osobe, da bi se na drugom, objavljenom narednog dana, videlo i kako dvojici u civilu pokazuje apoene od 500 evra iz koverte.

Anđus je pre mesec dana krenuo sa pričom o sumnjivim poslovima Vučića i njegovih saradnika u srpskom sportu, a potom i obelodanio da je vlasnika nekoliko putarskih preduzeća Milojicu Markovića vodio kod Vučića i u direktnom dogovoru s njim tog čoveka spasao zatvora.

- Obećao je milion evra, ali ne naplaćujem ljudske duše i sudbine, pa smo postali partneri u putarskom poslu. Počelo je 2014. i sve je bilo u redu do 2016, kada je počeo da me zakida, laže i krade i kada je očito počeo novac da nosi na neke druge adrese. Vučića sam upozoravao da Milojica vara i da samim tim naš dogovor ne važi. Odgovarao mi je "pozdrav, prijatelju". Šeretsko-polumafijaški - opisao je TV voditelj.

O pomenutom biznismenu progovorio je i sam Aleksandar Vučić, ali i odbio da komentariše Anđusovo hapšenje.

- Video sam tog čoveka jednom u životu pre tri godine, kazao je Vučić i na pitanje da li ga je Anđus doveo, odgovorio: Preko više ljudi su tražili prijem, primio sam više lica, žalili su se da ne mogu da rade posao, rekao sam im da moraju da rade u skladu sa zakonom. Više nikakav kontakt nismo imali, osim što mi je Anđus bezbroj puta slao poruke.

Anđusov prijatelj, bivši naprednjak Saša Mirković uveren je da TV voditelj nije uhapšen samo zbog kritičkih tekstova na račun vlasti, već i zbog učešća u formiranju novog opozicionog pokreta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online