Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.06.2017.
22:12
Vestionline, Blic rs A

Izrešetan bivši fudbaler: Viknuo je: "Šta čekaš, vozi!", a onda pao krvav

Siniša Gomirac, zvani Singer, koji je upucan sa tri metka u obračunu u centru Novog Sada, i dalje je u teškom stanju.

pixabay.com
Upali u taksi (Foto: Ilustracija)

Ovaj mladić pogođen je u levu stranu grudnog koša, potkolenicu i podlakticu. U teškom je stanju i lekari se bore za njegov život.

Pucnjava u kojoj je povređen Gomirac odigrala se preksinoć oko 20 sati, u strogom centru Novog Sada, na ulazu u pešačku zonu i na samo nekoliko desetina metara od Trga slobode na kome se u tom trenutku odigravao Festival vina Interfest.

Gomirac odranije poznat policiji

U kakvoj su vezi ovi incidenti i zbog čega je upucan Gomirac, za koga se zna da je odranije poznat policiji, te da je nastupao za FK Novi Sad sa Detelinare, policija bi trebalo da saopšti danas. Potraga za napadačem, kako saznajemo, do sinoć nije bila završena. Ipak, policija je identitet napadača otkrila još u noći ranjavanja. U pitanju je mladić koji je, takođe, odranije poznat organima gonjenja.

Ulica je u tom trenutku bila puna prolaznika, a na samo nekoliko metara udaljenosti nalaze se najpopularniji novosadski kafići, banka, restorani brze hrane. Pešačka zona, na čijem se ulazu incident dogodio, žila je kucavica Novog Sada i mesto gde se okupljaju Novosađani svih uzrasta.

- Četvorica, petorica mladića su doletela iz pravca Ilije Ognjanovića. Dvojica su uletela kod kolege u taksi, a treći, poslednji, još je u trku vikao "vozi, šta čekaš, vozi“. U tom trenutku jedan mladić se zaustavio i sa jednog metra ispalio tri metka u njega. Dok smo se snašli, on je već pobegao - priča jedan od taksista koji su prisustvovali pucnjavi u centru Novog Sada.

Istog trenutka prolaznici su pozvali policiju i hitnu pomoć, a vrlo brzo policija je zatvorila ulicu zbog uviđaja. Gomirac je prevezen u Klinički centar Novi Sad. Zbog komplikacija usled povrede grudnog koša, prevezen je u Institut za pulmologiju u Sremskoj Kamenici.

- Užasna pometnja je odjednom zavladala na Trgu i proneo se glas da je neko upucan. Bili smo u šoku! Trg je bio pun ljudi, dece. Užas, ne smem ni da zamislim šta bi jedan rikošet mogao izazvati na tom mestu - šokirana je Milica V. (34) koja je sa drugaricama te večeri bila u centru grada, na festivalu.

Iako se policija još nije izjasnila o ovom događaju, pretpostavlja se da je u vezi sa incidentom u Dunavskoj ulici gde su petorica mladića, samo desetak minuta pre pucnjave, izazvala tuču u kojoj su letele i flaše i stolice. Ova ulica udaljena je svega 200, 300 metara od taksi stajališta na raskrsnici Modene i Ilije Ognjanovića, na kojem se vatreni obračun odigrao.

- Mladići su doleteli trčeći i vičući iz pravca Dunavskog parka. Ispred pasaža sa brojem 23 jedan od njih je stao i razbio punu vinsku flašu drugom o glavu. Pretpostavljam da ju je dohvatio iz susednog lokala, gde je trajala promocija vina. Ovaj je odmah vratio bacajući na njega stolicu iz jedne od bašta. Mladić se izmakao i ponovo otrčao u pravcu Dunavskog parka, a ostali za njim. Malo kasnije policija je stigla u naš kraj proveravajući da li su ovaj i slučaj iz Modene povezani - priča Ankica J. jedan od očevidaca iz Dunavske ulice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online