Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.05.2017.
18:01
B. Đokić - Vesti A

"Vesti" ekskluzivno: Sad i dileri prete smrću!

Suspendovani policajac Dalibor Karanović, koji je smenjen sa dužnosti inspektora za droge u Bačkoj Palanci, jer je navodno loše postupao prilikom privođenja sina Zvezdana Jovanovića, osuđenog da je ubio premijera Zorana Đinđića, dobio je pretnje preko društvenih mreža, ali ni posle tri nedelje niko ne vodi istragu, niti je iko od onih koji su mu pretili saslušan.

Tanjug
Hajka na Dalibora Karanovića zbog poštenja (Foto: Ilustracija)

Osim preko profila mlađeg Jovanovića sa Instagrama i Fejsbuka, Karanoviću su stigle pretnje i sa nepoznatih brojeva telefona.

Kako nezvanično saznaju "Vesti", Karanović je prijavio pretnje u lokalnoj policijskoj stanici, međutim kao da ništa nije ni prijavio.

- Podneo je krivičnu prijavu u Policijskoj stanici Bačka Palanka, bio je sa advokatom, a tamo je bio i tužilac. Okvalifikovali su pretnje kao ugrožavanje sigurnosti, ali kad je prijava napisana, naređeno je iz Policijske uprave u Novom Sadu da se prijava ne sme predati, o čemu je šef Odeljenja krivične policije u Bačkoj Palanci napisao službenu belešku. Ne zna se gde je sada ova prijava - nezvanično saznaju "Vesti" u tamošnjoj policiji.

Rekorder u zapleni droge

Karanović je jedan od najuspešnijih policajaca u Bačkoj Palanci koji radi na drogama. Za sedam godina rada, kao policajac, imao je blizu 150 zaplena narkotika, a samo tokom 2016. godine sam je zaplenio 12 kilograma droge, odnosno 60 procenata ukupne zaplene narkotika na teritoriji Bačke Palanke. Zbog toga je čak devet puta prošle godine nagrađivan i bio je predložen za nagradu najboljeg policajca u Bačkoj Palanci za 2016. godinu.

Prema nezvaničnim informacijama "Vesti" iz vrha srpskog tužilaštva, predmet Karanović, odnosno krivična prijava zbog pretnji koje je dobio, prebačen je iz Novog Sada za Beograd i navodno će njegova prijava biti odbačena.

Zaštitnik građana ispituje slučaj

Ombudsman Miloš Janković je počeo sa prikupljanjem podataka o policajcu koji je suspendovan nakon privođenja sina Zvezdana Jovanovića. Zaštitnik građana će tokom nedelje odlučiti da li će povodom ovog događaja pokrenuti kontrolu u MUP-u Srbije.
Inače, pre suspenzije policajca Karanovića, Zvezdan Jovanović je ministru policije Nebojši Stefanoviću uputio pismo i tražio od njega da "zauzda besne pse iz redova MUP-a u Bačkoj Palanci".

Policajci u Bačkoj Palanci su vrlo nezadovoljni ovakvim razvojem događaja i već navode kako su lokalni dileri droge počeli da se ponašaju bahato, a zaplene droge u ovom mestu poslednjih nedelja gotovo ne postoje.

- Postoje predlozi nekih udruženja i građana da se izađe na proteste, ali videćemo šta će od toga biti - kažu oni za "Vesti".

Policijski sindikat: Zaštićeni dileri droge

Povodom ovog slučaja oglasio se i Policijski sindikat Srbije, čiji je Karanović član.

- Odmah pošto je primio pretnje, Karanović je 25. aprila ove godine slučaj prijavio policiji i tužilaštvu. Od tada su prošle gotovo tri nedelje, a niti je Karanović pozvan da da izjavu, niti ga je iko bilo šta pitao u vezi sa ovim slučajem. Ni Jovanović nije pozvan da da izjavu, niti njegovi prijatelji koji su podržavali pretnje preko društvenih mreža. Kakva se poruka šalje srpskim policajcima, ćutite i ne hapsite dilere droge, jer ukoliko to učinite, možete postati meta, suspendovani ili otpušteni iz policije. Najgore od svega jeste da ne samo što se više veruje dilerima droge nego policajcima, već i da ozbiljne pretnje Karanoviću nisu izazvale nikakvu reakciju MUP-a Srbije i tužilaštva, koji uopšte ne vode istragu - izjavio je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

A. C. A. B.

Na profilima Nemanje Jovanovića često se mogla videti skraćenica A. C. A. B. i brojevi 1312, što je u svetu među kriminalnim krugovima poznato kao oznaka za pretnje policajcima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online