Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.05.2017.
08:20
alo.rs A

Sprečeno ubistvo načelnika unutrašnje kontrole MUP-a?

Miloš Oparnica, pomoćnik ministra policije i načelnik sektora unutrašnje kontrole, bio je prava meta petorice crnogorskih državljana uhapšenih u Beogradu pre dve nedelje s kartonskom metom izbušenom mecima i pištoljem s prigušivačem.

N. Đurović
Načelnik unutrašnje kontrole objavio rat korumpiranim policajcima 

Policija je prvo posumnjala da su pripremali ubistvo načelnika beogradske policije Veselina Milića, ali su novi dokazi usmerili istragu u drugom pravcu, saznaje "Alo!".

- Oparnica je objavio rat korumpiranim policajcima, koji šuruju sa crnogorskim kriminalcima, zbog čega je bio prvi na meti mafijaša iz Crne Gore. Oni su dobili naređenje da ga likvidiraju, ali se još uvek utvrđuje ko je naručilac ubistva. Stan koji su osumnjičeni iznajmili nalazio se u centru Beograda i u neposrednoj blizini stambene zgrade u kojoj živi Miloš Oparnica. Interesantno je da u istoj zgradi živi i načelnik beogradske policije Veselin Milić. Panika i zbrka koji su nastali posle hapšenja ubrzo su razrešeni prikupljenim dokazima - objašnjava  izvor lista blizak istrazi.

Podsetimo, beogradska policija je 24. aprila uhapsila Nemanju Zurovca (20) i Strahinju Kneževića (29) zbog nelegalnog nošenja oružja i sumnje da planiraju ubistvo šefa beogradske policije.

- Pretresom BMW-a u kojem su bili Zurovac i Knežević pronađen je pištolj "valter" sa prigušivačem, dva prazna okvira za municiju i kartonska meta za gađanje izrešetana tim pištoljem. Utvrđeno je da su se vraćali sa vežbanja gađanja i sve je ukazivalo na to da su umešani u pripremu ubistva. Prva pretpostavka je bila da je meta bio crnogorski državljanin koji privremeno boravi u okolini Beograda. Posle toga se sumnjalo da im je meta bio šef beogradske policije, ali su prikupljeni dokazi i iskazi svedoka potvrdili da je prava meta bio Miloš Oparnica - otkriva izvor.

Protiv Nemanje Zurovca i Strahinje Kneževića podneta je prijava Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog nelegalnog nošenja oružja. Na predlog tužilaštva im je određen pritvor. Novi dokazi ukazuju na to da bi slučaj uskoro moglo da preuzme Specijalno tužilaštvo.

- Ubistvo je, srećom, sprečeno u poslednjem trenutku. Na osnovu dobijenih saznanja, uskoro će biti jasno ko je naručilac zločina i šta je pravi motiv planirane likvidacije - kaže sagovornik.

Dva dana posle hapšenja Zurovca i Kneževića, policija je uhapsila trojicu Crnogoraca, koji su ilegalno ušli u Srbiju.

- Uhapšeni su Vladimir Roganović, Igor Bošnjak i Luka Medić sa lažnim dokumentima. Policije Srbije i Crne Gore proveravaju i da li su ova dva hapšenja povezana sa podmetanjem bombe pod automobil Duška Roganovića, koji je 25. aprila u stravičnoj eksploziji automobila bombe u Herceg Novom ostao bez obe noge - navodi izvor lista "Alo!".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online