Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.02.2017.
12:13
Blic A

Drama u Novom Sadu: Pas izujedao devojčicu po licu, prolaznici jurili vlasnika

Pas rase japanska Akita izujedao je po licu devetogodišnju devojčicu na dečijem igralištu u ulici Veselina Masleše u novosadskom naselju Detelinara.

pixabay.com
Novosađani šokirani zbog napad psa na devojčicu

Kako za ''Blic'' priča njen otac Vido Rađenović, ćerka se šetala igralištem sa drugaricom kada je na nju skočio pomenuti pas i to direktno u lice.

- Niko nije stigao ni da reaguje. Očevici pričaju samo da je počela da vrišti i da su videli krv na sve strane. Vlasnik psa je, kako pričaju mnogobrojni svedoci, samo povukao svog ljubimca koji je bio na povocu bez korpe i rekao mu: ''Vidi šta si sad uradio?'' – prepričava nam nemili incident koji se dogodio pre nedelju dana.

Priseća se u izjavi za ''Blic'' i da se skamenio kada su ga pozvali i rekli da mu je ćerka povređena u komšiluku na igralištu u ulici Veselina Masleše.

- Otrčao sam tamo i video ćerku kojoj su već pomagali lekari pošto je neko pozvao policiju i Hitnu pomoć. Ona je hitno prebačena u Dečiju bolnicu gde su joj konstatovane povrede usne i ispao joj je jedan donji zub – objašnjava nam Vido.

Prema rečima portparola Dečije bolnice Dušana Vukovića, devojčica je nakon hirurške intervencije puštena na kućno lečenje. Lekari joj predviđaju relativno brz oporavak i izražavaju nadu da će joj psihičke traume pre zaceliti.

- Po tom igralištu i okolini nonšalantno jurcaju psi bez korpe, pa čak i povoca. Taj pas je mogao da napadne bilo koje dete. Mislim da je krajnje vreme da se ovakvom javašluku stane na kraj i da se neodgovorni vlasnici ljubimaca počnu kažnjavati – kivno nam priča Vido.

On tvrdi da bi za komunalne policajce samo u tom delu grada bilo posla preko glave da, kako kaže, hoće da rade.

- Jednostavno, ne obaziru se na prijave građana. Ja ih barem nisam nikada video da su se prošetali pored igrališta i proverili da li na zelenoj površini uz igralište vršljaju psi bez povoca i korpe. To mora da se promeni – priča nam Vido uz napomenu da se nada da ovaj napad neće ostaviti nikakve psihičke posledice po njegovu devojčicu.

Policija je potvrdila da je došlo do incidenta i da se intenzivno traga za vlasnikom psa kojeg su brojni očevici detaljno opisali nadležnima. Pojedinci koji su bili iole pribrani su ga čak i vijali, a neki su pokušavali da ga fotografišu telefonom. Budući da su psi rase Akita retki, porodica se nada da će slučaj brzo biti rešen.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online