Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.02.2017.
18:01
Vesti A

Otac zaklao svoju bebu

Meštani Štrpca, najjužnije srpske enklave, u potpunom su šoku nakon tragedije kakvu ovo mesto ne pamti. Zbog sumnje da je ubio jednu, a teško ranio svoju drugu bebu, uhapšen je D. K. (36), profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi u Štrpcu. Beba koju je oštrim predmetom, najverovatnije nožem, ubo u grudi izdahnula je na putu do bolnice, dok je druga beba u stabilnom stanju prebačena u Klinički centar u Nišu.

facebook/printscreen/ RTK
Osumnjičeni D. K. sa suprugom

- Reč je o blizancima starim oko 40 dana. Jedna beba je doneta bez znakova života. Imala je ubodnu ranu na prednjoj strani grudnog koša i lekari su pokušali reanimaciju, ali nažalost, bez uspeha. Rana se nalazila u predelu srca i najverovatnije je bio povređen neki od velikih krvnih sudova. Beba je imala i jednu nagnječnu ranu na prednjoj strani vrata, a u predelu stomaka joj je probušen spoljni trbušni zid - kazao je Dragan Perić iz KBG Gračanica.

Druga beba je probodena u stomak i ona je tokom noći iz Gračanice prebačena u Niš.

- Ta beba je bila u relativno dobrom stanju, bila je hemodinamski stabilna i prevezena je u Klinički centar Niš jer se tako mala deca operišu u velikim centrima. Kolega iz Niša mi je potvrdio da je dete stabilno, da se nalazi na odeljenju intenzivne nege i da je povređen samo prednji trbušni zid. Dete nije životno ugroženo - pojasnio je dr Perić.

Osumnjičeni D. K. i njegova supruga venčali su se prošle godine, a 12. januara su dobili blizance.

- Ne možemo da verujemo da se ovo desilo. On je miran i povučen. Znamo mu celu porodicu, i on i njegova supruga su izuzetno fini. Ne razumemo kako se ovo desilo, šta ga je navelo da počini ovakav zločin - pričaju za "Vesti" meštani Štrpca.

Kosovska policija je obavila uviđaj i privela osumnjičenog kojeg svi u Štrpcu znaju kao mirnog i povučenog.

- Ubistvo se dogodilo posle svađe sa suprugom. Osumnjičeni D. K. je nasrnuo na bespomoćnu decu dok je supruga bila u kupatilu. U toj kući se prvi put desilo porodično nasilje, nikada ranije nije bio prijavljen sličan incident i niko ne može ni da pretpostavi zašto je došlo do ovakve tragedije - kazao je Dragan Ivanović, komandir policijske stanice u Štrpcu.

Pao mi mrak na oči

Srpski mediji pišu da je D. K. na saslušanju navodno rekao istražiteljima da je tokom svađe hteo da zaplaši suprugu, ali da mu je potom pao mrak na oči i da se više ničega ne seća!
- Osumnjičeni je najverovatnije u trenutku potpunog nervnog rastrojstva ubo jednog od blizanaca pravo u grudi i ta beba je preminula na putu za Gračanicu. D. K. je potom pokušao da ubode i drugo dete, ali je na njega, u pokušaju da odbrani bebu, skočila supruga koja je u međuvremenu istrčala iz kupatila - preneli su mediji reči izvora iz istrage.
Buku je u drugoj sobi čuo brat osumnjičenog D. K, pa je uleteo u prostoriju i uspeo da savlada Dejana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online