Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 31.01.2017.
18:01
Đ. Janković - Vesti A

Poginuo na prvoj vožnji

Staniša Purić (23) iz Banje Koviljače nastradao je u Rusiji kada je na njegov kamion, dok je stajao pored puta, naletela hladnjača ruskog prevoznika, koja je preticala greder koji je izašao da čisti sneg, i usmrtila ga na licu mesta.

pixabay.com
Na kamion naletela hladnjača


Nesrećni mladić, za kojeg svi u Banji Koviljači imaju samo reči hvale, na rad u Rusiju je otišao 15. januara i ovo je bila njegova prva samostalna tura kamionom. Ranije je nekoliko puta sa kolegom iz obrenovačke firme Srboekspres prolazio tom deonicom kako bi dobro upoznao teren, a, kako kaže njegov stric Zoran Ilić, otišao je u Rusiju u želji da zaradi koji dinar.

- Nesreća se dogodila na oko 160 kilometara od Moskve, na magistralnom putu u blizini Samare. Staniša je stajao parkiran pored puta čekajući da prođe greder koji je sklanjao sneg sa kolovoza. Saobraćaj se izvodio naizmenično, ali je u jednom trenutku vozač hladnjače iz suprotnog pravca krenuo u preticanje i naleteo na vozilo iz drugog smera. Prikolica se prilikom udara odbila i zadnjim delom udarila u kamion u kojem je sedeo naš Staniša. Kako smo obavešteni, kabina je smrskana, a Staniša je preminuo na licu mesta - priča stric Zoran.

Staniša je u Banji Koviljači radio kao taksista, ali pošto nije bilo mnogo posla odlučio je da pokuša da zaradi neki dinar u Rusiji. Prošao je obuku i išao sa iskusnijim kolegama nekoliko puta u Rusiju i pokazao se kao jedan od najboljih vozača. Nažalost, tuđom krivicom prva Stanišina samostalna tura završila se kobno po mladića iz Banje Koviljače.

Porodica još nije dobila zvanično saopštenje o Stanišinoj njegovoj pogibiji, a ni u ambasadi nisu mogli da im daju nikakve informacije. Stanišin stric Zoran kaže da je preko dispečera srpskog prevoznika saznao za tragediju, a na osnovu fotografija su shvatili da je reč o članu njihove familije.

- Još ne znamo kada će telo biti dopremljeno. To bi u najboljem slučaju moglo da bude za sedam dana - kaže Zoran.

Potresni oproštaj od brata

Stanišina smrt posebno teško je pala njegovom rođenom bratu Strahinji koji je na Fejsbuku napisao da "nije smrt ta koja boli, već sve ono što dolazi posle nje".
- Boli praznina koja nikada neće biti popunjena, nemogućnost da još nešto uradimo za njega. Bole reči koje nismo rekli, a mogli smo. Bole suze. Bole uspomene. Bole ćutanja... Boli to što znamo da nikada više nećemo biti zajedno, što nećemo da ga vidimo i što neće da nam se javi. Boli to što će svuda da nam fali i što će uvek biti taj neko koji nedostaje - napisao je Strahinja.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.01.2017. 21:29
Moje saucesce porodici Puric....! Neka mu je vecna slava.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online