Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 30.01.2017.
18:48
Vestionline A

Napad na žandarma u Novom Sadu: Ko je jači huligani ili država?

Pre nekoliko dana u Novom Sadu je brutalno pretučen pripadnik novosadskog odreda Žandarmerije.

A. Čukić
Policija dva dana nije reagovala na napad

Mnogo je nedoumica vezano za taj slučaj, a jedna od njih je bila zašto nisu objavljena puna imena huligana koji su pretukli žandarma i njegovu suprugu.

List "Blic" je u ponedeljak objavio fotografije napadača i naveo da se radi o Igoru Petroviću I Nenadu Ćurčiću iz Bačkog Brestovca.

Kako su naveli novinari Blic-a, Igor Petrović, zvani Šiptar od ranije je poznat policiji. Nekoliko puta je već privođen zbog trgovine heroinom i nanošenja teških telesnih povreda.

Kako to obično biva u pravosudnom sistemu naše zemlje, u zatvoru je proveo samo godinu dana, navodi se u saopštenju Nezavisnog policijskog sindikata Srbije i dodaje da, drugi napadač - Ćurčić još uvek nema policijski dosije, ali su obojica navedeni kao članovi ekstremne navijačke grupe iz Vojvodine.

Od napada na supružnike u Kisačkoj ulici do reakcije novosadske policije prošlo je skoro dva dana, odnosno tek pošto se informacija o napadu pojavila u medijima.

Napadači mirno čekali policiju

Napadači na žandarma mirno su sačekali policiju i hapšenje iako su "napali na državu", navodi se u saopštenju Nezavisnog sindikata:

"Sada kada je jasno da se radi o kriminalcu koji u pravosuđu ima povlašćen tretman, jasno je i zašto je to tako", upozoravaju u Nezavisnom policijskom sindikatu.

Npadači su osumnjičeni za nanošenje teških telesnih povreda i pokušaj ubistva.

Nakon reakcija javnosti, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova koji je još jednom ponovio da policajci nisu nezaštićeni.

- Osim obećanja ministra za sada nismo imali nikakav konkretni korak u smeru rešavanja ovog problema. Na inicijativu Nezavisnog policijskog sindikata Srbije o doslednijoj primeni Krivičnog zakona ni odgovor MUP-a nije bio ohrabrujući. Sindikat će istrajati u borbi da policajac bude bolje zakonski zaštićen - istakao je predsednik NPSS-a, Miloš Jelenković.

Da li će napadači nakon napada na žandarma umesto adekvatne kazne zapravo postati rijaliti zvezde ili će ipak država stati iza čuvara reda, ali i iza svojih građana, pitaju se na kraju svog saopštenja, iz Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.01.2017. 19:20
U moje vreme od ove dvojice bi ostala samo senka od ljudi i bili bi stalni (svakodnevi) posetioci BOLNICE dok su god zivi. A sad ih kolege policakca privode zive i zdrave??? e nekad su bila lepa vremena. a sad ni policajci nisu sigurni?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online