Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.01.2017.
21:48
informer.rs A

Kriminolozi upozoravaju: Jelenin ubica će pokušati da beži

Ubica "Zvezde Granda" Jelene Marjanović pokušaće da pobegne iz zemlje nakon najava policije da ima dokaze protiv njega i da će ga uhapsiti do petka, tvrde kriminolozi.

facebook.com//Jelena-Jeca-Krsmanovic-Marjanovic-
Ko je ubio Jelenu?

Prema njihovim rečima, čovek koji je 2. aprila prošle godine usmrtio Jelenu na nasipu u Borči već uveliko pravi plan kako da se izvuče iz klopke i izbegne hapšenje, pa je pitanje trenutka kada će se dati u bekstvo.

Mamac za ubicu

Poznati kriminolog i bivši funkcioner DB Božidar Spasić kaže da će policija puštanjem informacije o skorom hapšenju naterati ubicu da vrlo brzo reaguje.

- Onaj ko je ubio pevačicu Jelenu Marjanović vrlo je svestan svog postupka i sa tom činjenicom živi više od deset meseci. Od tada je sasvim sigurno u glavi već napravio "plan B" ili "plan C" kako da se nekažnjeno izvuče iz ove situacije i kako da izbegne kaznu. Najavom policije da ima dokaze protiv njega i da će ga uhapsiti do petka bukvalno mu je poslato upozorenje da su mu dani odbrojani i on sad mora da reaguje. Zato je realno očekivati da pokuša da pobegne iz zemlje ili učini bilo šta drugo što bi ga učinilo nedostupnim policiji - kaže Spasić.

Prema njegovim rečima, otvorena najava hapšenja mogla bi umnogome da iskomplikuje stvari u istrazi.

- Ovo se kod nas u praksi zove "policijsko telefoniranje", jer se bukvalno na sva zvona najavljuje hapšenje. To do sada nije bila praksa naše policije, naročito ne kod ovako svirepih ubistava. Sve je to, naravno, deo taktike, ali pitanje je u kom pravcu će ovaj potez da odvede istragu. Iako bih voleo da grešim, bojim se da se ova agonija neće mirno i lako rešiti - naglašava Spasić.

Dizanje uzbune

Međutim, klinički psiholog Milan Kostić smatra da je najavljeno hapšenje samo "mamac" da se krivac upeca, upadne u paniku i napravi pogrešan potez.

- Kada dođe do ovakvih informacija ili saznanja, svima onima koji su na bilo koji način povezani sa zločinom to je znak da treba da se sklone. Upravo zbog toga mislim da naša policija nije nimalo naivna, pa je ove najave pustila kako bi naterala ubicu da izađe iz ilegale i učini nešto. Pritisak oko hapšenja, odbrojavanje, medijski napisi služe samo kako bi "osumnjičeni" što pre "pukao" - kaže Kostić.

On tvrdi da policija ovakve stvari koristi u svrhu izazivanja "lažne uzbune".

- Očigledno je da inspektori koji rade na ovom slučaju znaju ko je ubica, da imaju i dokaze protiv njega, ali da im fali još nešto za hapšenje. To nešto traže tako što ovakvim najavama vrše pritisak na zločinca. Nema sumnje da će on narednih dana nešto reći ili uraditi, da će pokušati da pobegne ili da se sakrije. To će ga razotkriti i posle će hapšenje biti samo formalnost - objašnjava Kostić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online