Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.12.2016.
10:34
blic.rs A

U Srbiji ukrao 800.000 evra, u Italiji pao zbog 3 kilograma kokaina

Nenad Kurilo (30), jedan od osumnjičenih za legendarnu "pljačku veka" u kojoj je iz vozila "Sekjuritas servisa" u martu 2011. godine u Ustaničkoj ulici oteto oko 800.000 evra, uhapšen je u Italiji zbog posedovanja tri kilograma kokaina.

pixabay.com
Uhapšen zbog kokaina (Foto: Ilustracija)

Kako se navodi u saopštenju srpskog MUP, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u saradnji sa italijanskom kriminalističkom policijom (Guardia di Finanza), u Milanu su zaplenili pomenutu količinu narkotika i uhapsili dvojicu srpskih državljana.

Osim Kurila, u automobilu koji su italijanski karabinjeri zaustavili i pretresli, nalazio se i njegov saučesnik Zoran Ristić (43). Pretposatvlja se da je droga bila namenja daljem rasturanju i prodaji na teritoriji Italije.

Srpska i italijanska policija, inače, nastavljaju dalji rad na ovom slučaju, s obzirom da se traga za naručiocima kokaina i dobavljačima za koje su Kurilo i Ristić radili.

Novac oteli, vozila zapalili, pa oslobođeni

Podsećamo, "pljačka veka" dogodila se 10. marta 2011. godine, kada su pljačkaši vozilima pod rotacijom presreli dva "sitroena berlingo", i od radnika obezbeđenja pomenute firme oteli pet vreća sa oko 83 miliona dinara. Prethodno su kundakom puške razbili staklo na automobilu obezbeđenja i naredili radnicima da im predaju pištolje.

Obezbeđenje ih je poslušalo i predalo im naoružanje, posle čega su razbojnici, maskirani fantomkama i u pancirima otvorili "sitroene" i odneli pet vreća sa oko 83 miliona dinara. Pobegli su autoputem ka železničkoj stanici "Prokop", gde su zapalili vozila koja su koristili tokom pljačke.

Godinu dana ranije, na identičan način, prema optužnici, opljačkano je preduzeće "Sekjuritas" u Novom Beogradu, kod Tržnog centra "Piramida". Pored toga što tokom pretresa niko od optuženih nije priznao krivicu, mnogi od njih imali su alibi za kritično vreme. Sva sedmorica osumnjičenih pravosnažno su oslobođeni, a novac nikada nije nađen.

Slučaj Novice Eleka

Kurilo je još jedan iz plejade nekada osumnjičenih za "pljačku veka" koji se, očigledno, ubrzo nakon oslobađajuće presude u ovom slučaju, vratio kriminalnom zanatu.

Među njima je i Novica Elek. Za razliku od Kurila, Elek nije tražen zbog trgovoine narkoticima, već zbog nasilja u porodici. Nekada osumnjičeni razbojnik, godinama je maltretirao svoju bivšu suprugu Tijanu Sekulić, a nasilje je kulminiralo 2. aprila ove godine, kada ju je kidnapovao prilikom povratka sa posla, pucao joj u noge i ostavio pored puta u Surčinu da iskrvari.

Nakon zločina, Elek je pobegao iz Srbije i - mada je prema nezvaničnim informacijama nedavno lociran u BiH - do danas nije uhapšen.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online