Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.10.2016.
18:56
Đ. J. - E. V. - Vesti A

Poslednje odelce za Radenka

Dr Dobrivoje Bojanić, ortoped iz Loznice kojeg je Milan Nikodinović optužio za smrt svog osmogodišnjeg sina Radenka, kao da je u zemlju propao! Dr Bojanić je naprasno uzeo godišnji odmor koji je potpisao načelnik ortopedije, a svi pokušaji medija da stupe u kontakt sa dr

Đ. Janković
Roditelji malog Radenka

Bojanićem ostali su bez uspeha. Doktorova kuća u selu Korenita je zatvorena i kapija zaključana, a komšije kažu da su Bojanića poslednji put videli dan nakon što je dečak iz Loznice umro u Beogradu.

Zaključana su, prema pisanju medija, i vrata doktorove kuće u centru Loznice, a ljudi koji žive u toj ulici kažu da Dobrivoja Bojanića nisu videli otkako je objavljena informacija o Radenkovoj smrti. Ni doktorova supruga, koja radi u jednoj od državnih ustanova, nije želela da daje bilo kakve izjave.

- Molim vas, ne želim ništa da pričam. Doktor Bojanić ne radi sa mnom - kazala je supruga pre nego što je zatvorila vrata svoje kancelarije pred novinimara beogradskih medija.

Za to vreme, Milan Nikodinović je preuzeo telo sina koji je izdahnuo na Institutu za majku i dete u Beogradu. Utučeni otac doneo je odelce i cipelice, a u sanduk je stavio bombone i slatkiše koje je malom Radenku poslala majka...

Pojačan nadzor

Ministar Lončar je najavio i hitan sastanak sa poznatim medicinskim stručnjacima koji će obaviti nadzor u svim bolnicama u Srbiji.
- Postoje spekulacije da lekari i veštaci štite jedni druge. Ja garantujem da ništa više neće moći da se sakrije i da niko nikog neće moći da zaštiti - istakao je ministar zdravlja.

- Lekar iz Instituta mi je rekao da je kod Radenka, prilikom pada, kost udarila u zemlju i da je tada došla u kontakt s bakterijama. Dr Bojanić je kost vratio, a nije očistio i dezinfikovao ranu, pa je tako došlo do sepse - rekao je Milan.

Neutešni otac se trudi da bude jak zbog supruge Zorice i sedmogodišnje ćerkice.
- Nekako se držim, ali problem je sa suprugom i detetom. Ćerkici sam pokušao da objasnim nekako... Rekao sam joj da brata više neće videti, da je otišao negde - kroz suze je jedva izgovorio Milan Nikodinović.

Ministar smenjuje direktorku bolnice

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je inspekcija utvrdila brojne propuste u slučaju smrti Radenka Nikodinovića, te da opis njegovog prijema nije vođen kako treba.
- Nadzorni odbor nije ni imao iz čega da utvrdi šta se desilo, eto kakva je bila dokumentacija! Naložio sam da se smeni direktorka bolnice u Loznici dr Mira Vučetić, kao i načelnik hirurgije. Pokrenut je i postupak za ukidanje licence odgovornom lekaru. Ovakve stvari više ne smeju da se dešavaju, mi dece za bacanje nemamo - rekao je Lončar.

Ovakve stvari menjaju čoveka

Dr Branislav Mojskić, anesteziolog sa Instituta za majku i dete "Dr Vukadin Čupić", poslednji je video živog Radenka pre nego što je dečak umro u subotu u 9.45 sati.

- I kada je izvesna, smrt je teško povezati sa decom. Čak i kad imaju neizlečiv maligni tumor, a kamoli kad ovako "odu", iz punog zdravlja. Trenutak kad sam s kolegama stao pred Radenkove roditelje da im saopštim da im je sin umro, pamtiću dugo. Ovakvi događaji menjaju čoveka. Nema to veze s profesionalizmom... Znam da smo učinili sve, ali tužan sam jer nismo uspeli - kazao je on.

Dr Radoje Simić, direktor Instituta, kaže da je od ranih jutarnjih sati u četvrtak, kada je dečak primljen, oko Radenka bilo angažovano mnogo lekara, koliko je, inače, dovoljno da se zbrine 20 pacijenata.

- Od prijema smo znali da je dečak životno ugrožen. Čim je ovde skinut gips videlo se da je infekcija ozbiljna, ali da će uprkos svemu što smo preduzeli, tako brzo proširiti na sve organe, teško je bilo zamisliti. Odmah smo posumnjali na gasnu gangrenu, što se kasnije i dokazalo. Ovakvi slučajevi su retki, i kod nas i u svetu - kazao je dr Simić za portal Srbija danas.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online