Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 06.07.2016.
20:36
Z. Mirković - Vesti A

Umro ranjeni policajac

Misterija oko identiteta razbojnika sa dokumentima BiH, koji je tokom vikenda u Beču prilikom pljačke jednog supermarketa teško ranio dvojicu policajca, a on ubijen u obračunu sa specijalcima, je rešena. Kako je saopštila austrijska policija u pitanju je Blaženko K. (49). Takođe objavljeno je i da je njegov prijatelja Volfgang A. (63), koji je uhapšen u ponedeljak zbog saučesništva, nišanio pištoljem jednog od policajaca. Najteže ranjeni policajac Danijel S. (23), preminuo je u utorak uveče u bolnici od metka koji ga je pogodio u glavu.

Tanjug
Policajac ranjen u sukobu sa razbojnicima preminuo

Kako se navodi, Volfgang A. koji je Blaženka K. iznajmljenim automobilom odvezao do supermarketa u Beču koji je ovaj Bosanac pokušao da opljačka, bio je naoružan "do zuba" kada su specijalci austrijske policije došle do stana u kojem živi, a u kom je boravio i ubijeni pljačkaš.

On je ležao u krevetu sa pištoljem u ruci, kada su specijalci jedinice Kobra upali unutra. Posle više poziva da se preda, on je to odbio, pa je savladan. Volfgang A. je čak nišanio jednog od policajaca, kasnije tvrdeći da je mislio "kako se radi o lopovima". Međutim, kako kažu u policiji, on uopšte nije bio iznenađen dolaskom policije.

U stanu arsenal oružja

U stanu Volgfanga A. sa kim je živeo i Blaženko K. policija je našla pravi arsenal oružja, među kojima i ručne granate. U stanu je bilo i mnoštvo rupa od metaka na zidovima i podu.
- Nismo čuli pucnje iz njegovog stana - rekli su susedi policiji.
Inače obdukcija Blaženka K. je pokazala da je ubijen sa nekoliko metaka u glavu i telo, pošto je sateran u bezizlaznu situaciju odbio da se preda policijskim specijalcima.

Naime, on je nekoliko sati posle zločina svog prijatelja priveden u policiju, ali je pušten kući. Ubrzo je policija dobila nalog za pretres stana Volfganga A. u kom je Blaženko K. živeo kao podstanar. Nalog je izdan pošto su vlasti saznale da je upravo on vozio Blaženka K. do supermarketa Bile koju je Bosanac pokušao da opljačka, kada je stigla policijska patrola.

U panici, Blaženko K. je pucao na policajce, jednog teško ranio u glavu, drugog u kuk, a prilikom bekstva se povredio i pošto nije želeo da se preda, specijalci su ga ubili.

Inače, na saslušanju u policiji, Volfgang A. je tvrdio da nije znao šta namerava njegov prijatelj, te da to nije bio prvi put da ga negde vozi. Takođe tvrdio je da nikakav značaj nema ni činjenica da je posle prvih hitaca ispaljenih u i oko supermarketa Bile, otišao u obližnji kafić, kako bi sačekao prijatelja.

 

 

POVEZANE VESTI

Sreda 06.07.2016. 23:38
Valjda preminuo :D))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online