Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.06.2016.
11:40
Vestionline, Alo A

Jelenin muž u panici

Zoran Marjanović (35), suprug svirepo ubijene pevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33), jedva je našao advokata da ga zastupa kada je bio priveden u policiju na saslušanje.

Tanjug
Marjanović jedva našao advokata

Zoran je po preporuci svojih prijatelja pozvao nekoliko najpoznatijih beogradskih advokatskih kancelarija, koje se bave krivičnim pravom, i tražio od njih da ga zastupaju, saznaje Alo.

Zoran Marjanović je preko prijatelja dobio broj poznate advokatice Zore Dobričanin Nikodinović i prvo je nju pozvao i pitao je da ga zastupa, ali je ona to odbila.

- Kada ga je ona odbila, nastavio je da zove ostale advokate sa spiska. Usledio je poziv drugom advokatu, koji je na glasu da prihvata samo medijski praćene slučajeve. Advokat ga je otvoreno pitao: “Da li tražiš advokata kao okrivljeni ili oštećeni?” Zoran kratko odgovorio: “Kao okrivljeni”, na šta mu je advokat odgovorio: “A ja takve ne zastupam! Ja zastupam samo oštećene” - otkrio je Zoranov poznanik. 

Teorija zavere

Posle drugog negativnog odgovora počela je panika u kući Marjanovića. 

- Usledilo su pozivi još nekoliko poznatih advokatskih kacelarija, ali su odgovori bili isti! Kada su čuli ko ih zove, samo su mu se uljudno zahvalili i rekli da su prebukirani. Marjanovići su pokušali da odgonetnu zašto ih advokati odbijaju. Dok su jedni bili zagovornici teorije zavere da su se beogradski advokati po nečijem nalogu udružili da bi ih bojkotovali, drugi su tvrdili da im je tako naređeno sa više instance. Dva dana trajala je polemika zašto nijedan advokat ne želi da prihvati da ih zastupa, sve dok im prijatelj nije preporučio iskusnijeg advokata za krivičnu materiju. Zoran ga je odmah pozvao i on pristao je da ga zastupa - tvrdi sagovornik.

Marjanovići se, po savetu advokata, više ne javljaju na pozive novinara, a kada im reporterske ekipe dođu ispred kuće i pozovu ih da izađu na kapiju, jednostavno ih ignorišu.

- Kada je policija počela da radi reviziju slučaja i iznova počela da saslušava sve članove njegove porodice, Zoran je upozoren da je đavo odneo šalu i da mu treba stručna pravna pomoć da sebe nekom neopreznom izjavom ne izloži krivičnoj odgovornosti, pa se razmišlja da angažuju još nekog - kaže naš sagovornik.

Taktika odbrane

Marjanovići sa angažovanim advokatom razrađuju taktiku odbrane ukoliko se protiv njih eventualno pokrene postupak.

- Dobili su savet kako da se ponašaju i šta da pričaju kada budu bili pozvani u svojstvu građana na informativni razgovor u policiju. Oni su se sa advokatom dogovorili da sarađuju sa inspektorima. U slučaju da policajci počnu da ih pritiskaju, dobili su savet da odbiju dalju komunikaciju i traže prisustvo svog branioca - navodi sagovornik Alo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online