Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.04.2016.
18:46
Tanjug, Vestionline A

Hapšenja na Kosovu: Tačijev ujak u bekstvu

Na Kosovu je uhapšeno šest osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, kojim su oštećeni budžet Kosova i srpske porodice sa Kosova.

A. Čukić
Hapsi kosovska policija

Operacija pretresa i hapšenja sproveli su zajednicki policije Euleksa i policije Kosova.

Oko 350 policajaca vršilo je pretres na 42 lokacije u vezi sa 40 osumnjičenih u tekućoj krivičnoj istrazi.

Šest lica je uhapšeno u toku operacije i pojaviće se pred Osnovnim sudom u Prištini, navode iz kosovskog Specijalnog tužilaštva. 

Predvodnik grupe Azem Sulja

Istraga je u vezi sa organizovanom kriminalnom grupom većih razmera, koja je bila aktivna od 2006. godine, a koju čine građani Kosova i Srbije, i koju predvodi Azem Sulja, precizira se u saopštenju kosovskog specijalnog tužilaštva. 

Oštetili budžet Kosova za 30 miliona evra

Članovi organizovane kriminalne grupe sarađivali su, svako sa posebnom ulogom, kako bi oštetili Kosovo za društvenu imovinu čija se vrednost procenjuje na 30 miliona evra, kroz kriminalne aktivnosti medju kojima su falsifikovanje zvaničnih dokumenata i davanje mita javnim službenicima. 

Oštećene strane su državni budžet Kosova i srpske porodice sa Kosova, čije je pravo na zemljišne parcele zloupotrebila ova organizovana kriminalna grupa, dodaje se u saopštenju. 

Značajan deo predmetnih zemljišnih parcela privremeno je zaplenjen na nalog sudije za prethodni postupak iz Osnovnog suda u Prištini 26. aprila. Cilj ovog procesa je, saopštilo je tužilaštvo, da se zemljište vrati u zakonsko javno vlasništvo, u prvoj instanci. 

Slučaj obuhvata krivična dela organizovanog kriminala, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje zvaničnih dokumenata i davanje i primanje mita. 

Osumnjičeni i Srbi?

Nekoliko osumnjičenih u istrazi državljani su Srbije, sa boravkom u Srbiji, a u okviru istrage ostvarena je i efektna saradnja Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, dodaje se u saopštenju. 

Nalozi za hapšenje u vezi sa odredjenim osumnjičenim licima nisu izvršeni, pošto su u bekstvu ili se nalaze u inostranstvu. 

Sulja u bekstvu

Lider grupe, Azem Sulja, poslanik u skupštini Kosova, u ovom trenutku je u bekstvu. 

Portal Kallxo.com navodi da je izvršen pretres kuća poslanika iz redova Demokratske partije Kosova, te da se traga za Azemom Suljom, ujakom Hašima Tačija. 

Policija nije pronašla Sulju u njeghovoj kući, ali mu je ostavila poziv za saslušanje. 

Portal Insajderi.com kaže da je Sulja napustio Kosovo, a pojedini mediji javljaju da se nalazi u Draču, u Albaniji. 

Indeks online prenosi da je Sulja, poslanik Demokratske partije Kosova, optužen za tri teška krivična dela - organizovani kriminal, pranje novca i zloupotreba službene dužnosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online