Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 17.11.2015.
16:50
Blic rs A

Udario autobusom dete, izbacio putnike i pobegao

Autobus na liniji 25 u Beogradu udario je 11-godišnjeg dečaka 20 metara pre stanice, nakon čega je vozač izbacio putnike i samo nastavio dalje.

A. Čukić
Udario dete autobusom i pobegao

Nesreća se dogodila u petak oko 16.15 sati u Ulici braće Jerković.

- Putnici su vikali šoferu da stane, da je udario dete, ali je on izbacio putnike na stanici i nastavio dalje -  kaže svedok Ivan Tasić.

Prema njegovim rečima, dete je od udarca odletelo jedan metar.

- Stajao je pored puta, valjda čekajući da pređe ulicu. Zakačio ga je zadnjim krajem, delom od zadnjih vrata do kraja autobusa. Autobus je bio star, sa harmonikom i dok je vozio zadnji deo mu je šetao levo-desno - kaže Tasić.

Istu priču potvrdila je i Zorica Anastasovski, koja je u autobus ušla na stanici.

- Ušla sam u autobus 25 na stanici u Ulici braće Jerković i neki čovek je rekao vozaču "stani, udario si dete". Vozač je stao na semaforu, izašao da pogleda i rekao da nema ničega. Ja sam izašla i vratila se do stanice i videla dete kako sedi na klupi - priča Zorica Anastasovski.

Prolaznici koji su videli šta se dogodilo i pozvali su Hitnu pomoć.

- Dete je prebačeno u Urgentni centar sa povredama nosa i čela - potvrdila je Nada Macura.

Međutim, u GSP kažu da nemaju evidentiran takav slučaj.

Vladan Krstović, otac dečaka koga je autobus udario, saznao je šta se dogodilo od prolaznika. Ceo slučaj je prijavio listu "Blic" jer, kako kaže, nije zadovoljan radom policije.

- Jutros su mi rekli da nemaju dovoljno dokaza. Ceo slučaj se razvlači od petka, a danas je već utorak. Traže da im ja dam kontakte svedoka - kaže Vladan Krstović, starešina u Žandarmeriji.

U Birou MUP-a kažu da je policija izašla na mesto udesa, ali da su prve podatke dobili u Urgentnom centru, gde je dete prebačeno. Kako kažu, slučaj je evidentiran i prosleđen nadležnom tužiocu.

"Dečak rođen 2005. godine udaren je u petak oko 16.30 kada je prelazio ulicu na pešačkom prelazu u Ulici braće Jerković kod broja 82. Policija radi na identifikaciji vozača i pronalaženju autobusa koji je udario dete", rekli su u Birou MUP-a.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.11.2015. 17:46
Skoro su saobracajca onesvestila vratanca sa strane autobusa koja su se otvorila u voznji. Autobusi su krsh i stvarno im baca zadnji kraj levo desno i po metar i takav autobus je jako tesko obici. Najvaznije je da su karte najmodernije i cene preterane zbog istih.
Utorak 17.11.2015. 17:24
Prvo dete ne treba prelaziti ulicu van pesackog prelaza, kao drugo ako je ulazio u stanicu to dete je moralo to da vidi predpostavljam! Svako pa i dete reaguje spontano ako nesto hoce da ga lupi po glavi pa se malo skloni. Ako bus ulazi u stanicu on apsolutno ne moze da vidi sta se iza desava. Ko nije vozio harmoniku bus taj moze samo da lupa gluposti. Kad je vozac izasao iz busa da pogleda, niko nije mogao da mu pokaze to dete nego su svi videli i seeru a niko da mu pokaze gde je dete! A jos nisam cuo da zadnji kraj harmonike moze da skace levo desno hahah. Ugao je drugaciji prilikom skretanja tako da postoji mogucnost prilikom skretanja da zakaci nekog. Ali svako pa cak i vozaci i putnici to znaju. Ok ovde se radi o detetu. Ali ako je dete nesposobno samo da prelazi ulicu, ne bi ga trebalo samog pustati da prelazi ulicu! Mislim da vozac nije pobegao, mada nije reagovao ispravno ali ipak kad se nesto desi uvek je sofer kriv!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online