Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.10.2015.
08:54
Z. Mirković - Vesti A

Iz "gluposti" ranio Srbina

Austrijska policija pokušava da rasvetli uzroke krvave svađe između trojice muškaraca s prostora bivše Jugoslavije u 16. bečkom okrugu, koja je u nedelju u zoru završena pucnjavom i ranjavanjem 34-godišnjeg Srbina.

wikipedia.org
Tek će saslušati sve svedoke

Prema pisanju austrijskih medija, očevici su ispričali da su se trojica muškaraca posvađala na ulici, a tokom žučne rasprave 44-godišnji Hrvat potegao je pištolj i ispalio više metaka u pravcu 34-godišnjeg Srbina! 

Žrtva je pogođena s nekoliko metaka, a jedan je završio u Srbinovoj glavi i lekari su se do zaključenja ovog broja "Vesti" borili za njegov život.

- Razlozi zbog kojih su se Hrvat i Srbin posvađali zasad nisu poznati. Postoji mnogo svedoka ovog obračuna i sve njih tek treba saslušati - izjavila je Mihaela Rosman, portparol policije.

Zasad je, kako su i "Vesti" već izveštavale, izvesno da su se žrtva i napadač posvađali na ulici. Policija je uspela da nađe i treću osobu koja je bila u društvu Hrvata i Srbina u momentu svađe i pucnjave, ali za koju se ispostavilo da nije direktno učestvovala u svađi.

Iz saslušanja tog 24-godišnjaka, čiji podaci se ne navode, ispostavilo se da je svađa nastala zbog "gluposti". On je policajcima ispričao da je posle pucnjave pobegao iz straha, prenose austrijski mediji.

- Prolaznici, koji su izlazili iz obližnjeg kafića, videli su dvojicu muškaraca kako se svađaju na ulici. Uskoro su se začuli hici, a nakon toga su očevici videli jednog muškarca kako beži - preneli su austrijski mediji reči Mihaele Rosman.

Prema njenim rečima, svedoci su, takođe, rekli da su videli 34-godišnjeg Srbina, nastanjenog u Beču, kako leži u lokvi krvi na ulici. Napadač je posle pucnjave mirno stavio pištolj u jaknu i nije ni pokušao da pobegne s mesta pucnjave. Kada je stigla prva policijska patrola, Hrvat je bacio pištolj na asfalt i nije pružao nikakav otpor prilikom hapšenja.

Policija je saopštila da osumnjičeni Hrvat nije nastanjen u Austriji i da nije imao dozvolu za pištolj iz kojeg je pucao.

Ranjenik kritično

Ranjeni Srbin je hitno prevezen u bolnicu i operisan, a lekari njegovo stanje i dalje ocenjuju kao kritično. Istovremeno, svedoci kažu da je prizor na mestu ranjavanja bio jeziv.
- Krvi je bilo na sve strane, ne mogu da verujem da je muškarac još živ - preneli su austrijski mediji reči ugostiteljke Aleksandre P. ispred čijeg se objekta dogodila pucnjava.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online