Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.10.2015.
19:51
Blic A

Učenik osmog razreda udarcem u stomak drugu pocepao slezinu

Dečak S. Ć. koji je đak osmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Novom Sadu, u toku malog odmora u sredu je udario D. L. u stomak i pocepao mu slezinu.

highschoolmediator.com
udarac u stomak moao da bude koban

Sve je počelo koškanjem na času, ali niko nije mogao ni da zamisli da će D. L. zadobiti povrede opasne po život, piše Blic.

– Sin mi je rekao da ga je drugar udario u stomak. Međutim, ne znam kakav je to udarac bio kada mu je slezina napukla na pola. Strahujem za njegovo zdravlje i očajna sam – ispričala je Vesna Lepčević Arsić, majka povređenog dečaka koji se nalazi u Dečjoj bolnici za ovaj list.

Za incident je čula od nastavnika u školi, a sina je zatekla da leži na školskoj klupi.

– Koškanje je počelo na času i tada su se po priči mog sina on i S. Ć. gađali gumicama. Potom su izašli na mali odmor i ispred učionice je moj sin zadobio udarac u stomak. Odmah mu je pozlilo, pa se požalio nastavnici. Ubrzo je izgubio svest i bilo mu je sve lošije. Kada sam stigla u školu nije mu bilo dobro, a potom smo otišli u Dečju bolnicu – kaže Lepčevićeva.

Kako kaže, ne krivi nikog, ali apeluje na roditelje i drugu decu da budu obazrivi, kako do sličnih incidenata ne bi došlo ponovo.

– Posledice mogu da budu katastrofalne. Moj sin je sportista. Trenira fudbal i odbojku. Ukoliko mu izvade slezinu, može da se pozdravi sa sportom. To mu je rečeno u četvrtak i čitav dan je preplakao. Sada odbija da razgovara s lekarima. Trpi strašne bolove, a nadam se da će sve biti kako treba – ispričala je dečakova majka.

Vesna kaže da je dečak koji je naneo povrede D. L., bio je s roditeljima ispred Dečje bolnice, ali je tvrdio kako ga je samo odgurnuo, te da nije odgovoran za povredu koju je nesrećni dečak zadobio.

Iz Dečje bolnice je rečeno da je D. L. smešten na hiruroškoj intenzivnoj klinici te ustanove i da mu je zdravstveno stanje za sada stabilno.

Zorica Zeljković, direktorka osnovne škole “Vuk Karadžić” ističe da se učeni požalio na mučninu, i da mu je nakon toga pozlilo. Do tuče nije došlo, ali je S. Ć. kažnjen ukorom odeljenskog starešine.

– Dečaci se poznaju od ranije i nisu bili u lošim odnosima. Čak je D. L. insistirao da S. Ć. bude prebačen u našu školu – ispričala je direktorka.

U ponedeljak će se održati roditeljski sastanak na kojem će pored roditelja prisustvovati i učenici. Istovremeno od ponedeljka će u školi biti pojačane mere bezbednosti, što podrazumeva intenzivnija dežurstva nastavnika, jer ova škola nema policijsko obezbeđenje.

Postoji video nadzor u ovoj ustanovi, ali prema nezvaničnim saznanjima, na snimku se ne vidi da je došlo do tuče, a čitav slučaj je prijavljen policiji koja će se baviti daljom istragom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online