Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.07.2015.
09:22 >> 11:41h
Tanjug, B92, Blic A

Šarić osuđen na 20 godina za šverc kokaina

U Specijalnom sudu danas je Darko Šarić osuđen na 20 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

Fonet/A. L.
Kriv za šverc kokaina: Darko Šarić

Na višegodišnje zatvorske kazne osuđeni su i članovi njegove grupe, tako da je Goran Soković dobio 20 godina, Željko Vujanović 18 godina, Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu, 11 godina i šest meseci.

Izricanje presude, koju je više od sat vremena čitao sudija Siniša Petrović, pratili su mnoge domaće i strane novinarske ekipe.

Šarić, kao ni njegov advokat nisu se pojavili u sudnici.

Ostali članovi Šarićeve grupe osuđeni su na kazne zatvora od 11 do 15 godina, tako da je Marko Pandrac, koji je u bekstvu, dobio 13 godina i 6 meseci, Nenad Novaković i Boško Nedić, koji su, takođe u bekstvu, osuđeni su na 15 godina zatvora, a Darko Tošić, koji je nedavno uhapšen u Holandiji na 13 godina i 6 meseci zatvora.

Odlukom Suda Nikola Dimitrijević, koji je u pritvoru osuđen je na 13 godina zatvora.

Na po 11 godina zatvora osuđeni su Živko Sidinski, Boban Stojilković, Marko Dabović i Borislav Tunjić, koji su u pritvoru.

Na istu kaznu osuđeni su Nebojša Sretenović, Marko Račić, i Vladimir Račić koji su u bekstvu.

Petar Obradović, koji je u bekstvu, osuđen je na 12 godina i 6 meseci, a Milovan Milovac, koji je takođe van domašaja pravde, na 12 godina zatvora.

Svedok saradnik Nebojša Joksović osuđen je na 5 meseci zatvora, Radan Adamović na 10 meseci, a Draško Vuković na osam meseci zatvora.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je prethodno zatražilo da se Šarić i ostali osude na maksimalne kazne zatvora od 30 do 40 godina, dok je Šarić tvrdio da su mu optužbe namontirane voljom bivše vlasti.

Današnja presuda je prvostepena što znači da će nezadovoljne strane - i advokati osuđenih i Tužilaštvo, moći da ulože žalbu Apelacionom sudu.

Šarićev advokat najavio žalbu

Pravni zastupnik Darka Šarića, advokat Radoslav Baćović najavio je da će se žaliti na presudu kojom je njegov klijent danas osuđen na 20 godina zatvora zbog šverca kokaina.

Baćović je rekao novinarima ispred Specijalnog suda da Šarić nije prisustvovao izricanju presude iz ličnih razloga, ne želeći preciznije da objasni šta je pod tim mislio.

On je ocenio i da presuda predstavlja prepisanu optužnicu, podsetivši da sud tokom prethodnog postupka nije uvažio nijedna zahtev odbrane.

- Žalićemo se na presudu kada je dobijemo u pismenom obliku, odnosno u roku od 30 dana - rekao je Baćović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online