Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 14.06.2015.
08:00
M. T. - Vesti A

"Gazda je oterao mog sina u smrt"

"Moj sin Aleksandar je u noći između četvrtka i petka, negde pred ponoć, došao s posla i umoran legao. Još nije ni zaspao, a gazda ga je izvukao iz kreveta i naredio da ode kombijem do Niša gde se pokvario drugi kombi iz firme. Aca je rekao da je umoran, ali nije vredelo, gazda ga je oterao u smrt..."

Vesti
Poginuli: Aleksandar Stojanović, Grujica Dojčinović i Jovan Cvetković

Ovo je sa suzama u očima za beogradske medije ispričala Vesna Stojanović, majka Aleksandra Stojanovića (21) iz Gornje Stopanje kod Leskovca koji je u petak oko 3.30 poginuo zajedno s Grujicom Dojčinovićem (58), Jovanom Cvetkovićem (65) i Mladomirom Jovanovićem (53).

Oni su nastradali kada je na auto-putu Niš-Beograd, u blizini naplatne rampe Nais, šleper kojim je upravljao Turčin Mehmed Z. (62) naleteo na dva kombija zaustavljena u krajnjoj desnoj, zaustavnoj traci.

Odbio da vozi i preživeo

Prema pisanju beogradskih medija, po pokvareni kombi prvobitno je trebalo da krene Miloš Đikanović, ali je odbio gazdin noćni poziv uz obrazloženje da mu nije plaćeno ni ono što je ranije zaradio! Zbog toga je gazda tražio od Aleksandra da krene na put koji je završio tragično.

Prema rezultatima dosadašnje istrage, jedan od kombija, kojim su prevoženi radnici preduzeća Centum iz Leskovca prema Beogradu i dalje u Vojvodinu, pokvario se kod Niša, posle čega je vozač obavestio gazdu firme o kvaru. Gazda Centuma je odmah uputio Aleksandra Stojanovića sa drugim kombijem, a tragedija se dogodila u momentu kada su radnici prelazili iz jednog u drugi kombi!

Jovan Stojanović, otac nastradalog Aleksandra, kaže da je za nesreću saznao preko interneta.

- Zvao sam gazdu Acine firme, ali on je prepoznao moj broj, pa se nije javio. Tek kad ga je zvao moj kolega s drugog telefona javio se i ispričao šta se dogodilo - rekao je Stojanović.

Sećam se samo praska

Dr Nebojša Stojanović s Klinike za neurohirurgiju rekao je za "Vesti" da je razgovarao sa povređenim A. J. koji mu je rekao da samo seća snažnog praska kada je kamion udario u kombi.
- Pre toga je auto-put bio pust i tek poneko vozilo je prošlo pored nas dok smo prebacivali stvari iz jednog kombija u drugi - rekao je A. J. ovom lekaru.

Iz dvorišta porodične kuće Cvetkovića u mestu Bogojevci od petka odjekuju plač i leleci.

- Zar nije dosta što ćerku sahranismo u cvetu mladosti, sa 18 godina, onomad majku, a sad i ti... Govorila sam ti preksinoć da si se dovoljno naradio i da ne ideš, a ti ode zauvek - jecala je Svetlana Cvetković, supruga nastradalog Jovana koji je u firmi Centum radi kao keramičar.

Tuga je okovala i dom nastradalog Grujice Dojčinovića, a njegova ćerka je zanemela od bola.

- Još ne mogu da poverujem da tate više nema... Otišao je na posao i stradao ni kriv ni dužan - rekla je ona, dok je Grujičin otac neprestano ponavljao da od sudbine ne može da se pobegne.

Osim četvorice nastradalih građevinaca, u kombiju se nalazio još A. J. (28) iz leskovačkog sela Vinarce koji je zadobio povrede glave, ali je u momentu prijema u bolnicu bio svestan i stabilan. Povrede glave zadobio je i turski vozač Mehmed Z. i zbrinut je na odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra u Nišu. Obojica pacijenata nisu životno ugrožena, potvrdio je dr Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.06.2015. 15:37
Upravo sam se vratio sa sahrane Jovana Cvetkovića strašno, tuga, nadam se da će počivati u miru pored svoje ćerke. On je rodjeni dever moje rodjene tetke, sa njim sam radio 4 god. na jednoj priv. strugari, bio mu pomoćni radnik u keramičarskim poslovima i naučio i taj zanat.
Nedelja 14.06.2015. 17:18
Koliko je već tako nastradalih radnika,u gradjevinarstvu - sruši se zid ubbije čoveka,pa nikom ništa.čovek padne sa skele-pa nikom ništa.turističke organizacije,organizuju turističke ture vozač neispavan napravi sudar pogginu ljudi pa nikom ništa.Zar mi nismo zemlja robova a ne radnika?
Nedelja 14.06.2015. 10:19
Ако је ово истина - питам се да ли настрадали имају брата, оца, ујака, стрица или било ког мушког сродника и шта чекају ? Поготово родбина овог младића ? Бог нека им душу прости...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online