Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 25.05.2015.
17:23
blic.rs A

Kome je smetao ubijeni gazda "Pink taksija"?

Ubijeni vlasnik "Pink taksija" Teodor Gaćeša zalagao se za ograničenje broja taksista iako to njemu nije bilo u interesu.

auto.co.me
Zasad nema indicija da je Gaćeša ubijen zbog prevlasti na taksi tržištu, tvrdi njegov saradnik

Njegov najbliži saradnik, Aleksandar Bijelić, smatra da ubistvo biznismena nema veze sa borbom za prevlast na taksi tržištu, i da je on bio "stub borbe za regulisanje prava taksista“.

- Te priče da je Gaćeša držao 80 odsto taksi tržišta su potpune gluposti. Zlobne insinuacije ljudi koji nikada neće moći da budu veliki kao on. Gaćeša je bio samo i isključivo posvećen svojoj porodici i "Pink taksiju“ - naglašava Aleksandar Bijelić.

Izjave pojedinih taksista da je Gaćeša držao pod kontrolom 80 odsto taksi udruženja, i to u dužničko-poverilačkom ropstvu, pokrenuli su i sumnju da je ubijen zbog prevlasti na taksi tržištu.

Međutim, Bijelić ističe da "zasad nema indicija za tako nešto“.

- Vodeći računa o "Pink taksiju“, Gaćeša je vodio računa i o svim taksistima u Srbiji. Njegov doprinos u regulisanju problema taksista i donošenju zakonske regulative je nemerljiv. Recimo, on kao privatnik se zalagao za ograničenje broja taksista iako to njemu nije bilo u interesu - priča Bijelić.

Kao član radne grupe za unapređenje taksi prevoza, Bijelić tvrdi da se nakon ubistva Gaćeše neće stati u rešavanju problema taksista.

- Gaćeša je svakako bio stub borbe za regulisanje prava taksista, ali mi ćemo svakako nastaviti još jače da radimo na tome jer to i njemu dugujemo - kaže Bijelić. Kako kaže, zlobne su priče i namere da će se "Pink taksi“ ugasiti.

Povorka taksista pre sahrane

Teodor Gaćeša biće sahranjen u sredu na Centralnom groblju, a pre toga organizovaće se u gradu povorka taksista kako bi se odala pošta ubijenom suvlasniku „Pink taksija“.

- Na taj način želimo da se odužimo Gaćeši za sve što je učinio za taksi prevoz. U povorci će pored članova „Pink taksija“ biti i taksisti iz drugih udruženja. Zasad još ne znamo odakle će ići povorka - ističe Bijelić.

- "Pink taksi“ je uhodan sistem na kojem je Gaćeša radio 16 godina. To je mašina u kojoj se tačno zna uloga svakog šrafa i mi mu toliko dugujemo da nastavimo tamo gde je on stao. Započeo je nekoliko projekata koje ćemo mi završiti. Prosto, lažne su informacije da će se sada nešto promeniti u našem udruženju - naglašava Bijelić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.05.2015. 17:29
izaso iz mercedesa i krenuo u kafic...da je izaso iz stojadina i krenuo na meslicu jos bi bio ziv.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online