Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.04.2015.
09:02
blic.rs A

Niš: Hitac u poslovnog partnera zbog propalog biznisa

Policja je uhapsila B. J. (43) iz Niša zbog sumnje da je hicem iz pištolja pokušao da ubije Nišliju Đ.D. (51) 15. aprila oko ponoći u hodniku zgrade na Bulevaru Nemanjića u Nišu.

Tanjug/AP
Ranio poznanika zbog neuspelog zajedničkog biznisa (Foto: Ilustracija)

Sumnja da se je B. J. nakon kraće rasprave ispalio dva hica iz pištolja od kojih je jedan ranio Đ. D. u leđa, nanevši mu teške telesne povrede. Policija je brzo identifikovala napadača i krenula u potragu za njim, ali se on juče sam predao.

- Đ. D. je izašao oko 22.40 časova da prošeta psa ispred zgrade. Njegovi ukućani čuli su oko 23.30 časova dva hica nakon čega je Đ. D. utrčao u stan držeći se za grudi, rekaviši: „Upuca me“. On je hitno prebačen u Klinički centar u Nišu gde je operisan, kaže naš izvor.

Sumja se da je do obračuna došlo zbog neuspešnog posla razmene automobila za veštačko đubrivo koji su dvojica poznanika pokušala da odrade.

- Navodno su imali dogovor da prodaju neki automobil i da od tog novca počnu zajedniki biznis. Ali, to ima je propalo jer nisu uspeli da povrate novac. Te večeri su se posvađali ispred zgrade. Prvo je u ulaz ušao Đ. D a za njim i B. J. koji je, pošto je pucao na njega pred vratima stana, pobegao i sakrio se u lokal koji se nalazi u blizini. Posle je otišao u jednu kuću gde je sakrio pištolj, ali se juče prijavio policiji i sve priznao, kaže naš sagovornik.

Komšije su još u šoku zbog svega što se desilo.

- Čula sam prvo neku svađu ispred zgrade. Jednog su muškacra zadržavali da negde ne ide, a on se opirao i na kraju potrčao. Mislim da je to bio ovaj što je pucao. Posle pet minuta čula su se dva pucnja u hodniku zgrade a potom zapomaganje žene Đ. D i njegovog sina. Sin je išao do vrata do vrata lupajući i tražeći telefon da bi pozvao policiju i hitnu pomoć. Mnogo smo se prepali, cele noći nismo spavali, kaže jedna od komšinica.

Povređeni Đ. D. je prebačen u urgentni centar i odmah operisan. Zadobio je povrede grudnog koša, desnog plućnog krila, dijafragme i trbuha. Metak mu je iskidao dijafragmu, koju su hirurzi ušili. Posle operacije njegovo stanje je stabilno i trenutno nije bio životno ugrožen.

Osumnjičenom B. J. određeno je policijsko zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za pokušaj ubistva, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online