Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.04.2015.
13:10
Tanjug A

Stefanović: Uslovi bili neadekvatni za helikoptere MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da MUP, u noći kada je pao vojni helikopter, nije dobio zvaničan zahtev za transport bolesne bebe i naglasio da helikopteri tog ministarstva nisu adekvatni da lete u uslovima koji su bili tada.

Tanjug
Stefanović: SNS, za razliku od nekih drugih stranaka koje pokušavaju da, čini mi se, profitiraju od nesreće

- Nikada nam nije bio upućen zvaničan zahtev. To je bila komunikacija našeg načelnika Policijske uprave i komandanta helikopterske jedinice (MUP-a), gde on pita da li je uopšte moguće i da li policija ima helikopter koji, u noćnim uslovima za spašavanje malog deteta, može da leti- rekao je ministar.

Stefanović je naveo da je komandant, koji je profesionalac i koji o tome i odlučuje, rekao da MUP ne može da izvrši taj zadatak i da "naši helikopteri nisu adekvatni za takve uslove".

Stefanović, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke, rekao je da se ta stranka, za razliku od nekih drugih partija koje žele da profitiraju na nesreći, neće mešati u istragu o padu vojnog helikoperta.

On je naglasio da naprednjaci ne žele "na bilo koji način da se mešaju u istragu nezavisnog državnog organa koji radi samostalno" i da je to normalna procedura svuda u svetu.

Upitan da li to znači da SNS neće tražiti ostavke ministara Zlatibora Lonačara i Bratislava Gašića, Stefanović je konstatovao da je to zaklučak novinara, ponovivši da se SNS neće mešati u tužilačku istragu.

- SNS, za razliku od nekih drugih stranaka koje pokušavaju da, čini mi se, profitiraju od nesreće, neće se mešati u istragu. Mi ne želimo da se mešamo u nešto što je istraga tužilaštva- rekao je potpredsednik SNS.

Vulin: Ništa novo ne bismo saznali Anketnim odborom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da formiranje Anketnog odbora za ispitivanje helikopterske nesreće 13. marta ne bi dovelo do nekih novih saznanja i da ima puno poverenja u izveštaj koji je objavljen.

- Nisam najsigurniji šta bismo novo saznali formiranjem Anketnog odbora. Činjenica da ste poslanik ili ministar ne znači da ste dovoljno stručni- rekao je Vulin novinarima povodom predloga Demokratske stranke da se formira Anketni odbor.

On je istakao da ima puno poverenje u Ministarstvo odbrane i u Vojsku Srbije i da smatra da su njihove komisije više nego dovoljne jer u njima sede najstručniji ljudi.

- Siguran sam da su svi dali sve od sebe, da su radili u interesu države i onima kojima je trebalo pomoći. Piloti su heroji, šta god da se desilo te noći- rekao je Vulin.

- Ko sam ja da sudim o tome? Činjenica je da Vojska ima najstručnije ljude i da je to već uradila- dodao je Vulin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online