Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 13.03.2015.
17:07 >> 20:09h
Tanjug A

Igrom slučaja: I ministar jurio otmičare devojčice!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović učestovao je danas igrom slučaja u poteri za devojčicom koja je kidnapovana u naselju Braće Jerković u Beogradu.

MUP Srbije
Ministar Stefanović na mestu gde su zaustavljeni otmičari

Stefanović je, kako je rečeno Tanjugu u MUP-u, bio u poseti Nacionalnoj vozačkoj akademiji u selu Subotište između Beograda i Sremske Mitrovice, a kad je policija dobila informaciju da su otimičari probili naplatnu rampu kod Šimanovca, ministrova pratnja se uključila u poteru.

Presretači i članovi Uprave kriminalističke policije otmičare su brzo locirali i uhapsili.

Dvogodišnja devojčica koja je oteta danas oko 13 časova u beogradskom naselju Braća Jerković, pronađena je nakon dva sata policijske potere, a otmičari su uhvaćeni.

3 otmičara, spremljen pasoš za dete

Dramatičnu otmicu dvogodišnje devojčice danas u Beogradu izvele su tri osobe, muškarac i dve žene, a za dete je bio pripremljen pasoš, javlja reporter B92.

Oni su kolima pokušali da probiju naplatnu rampu "Šimanovci" na auto-putu ka Šidu, a policija ih je stigla 40-ak kilometara dalje gde im je preprečila put.

MUP Srbije
Auto kojim je oteta dvogodišnja M. P.

"Imali smo monstruozno delo na Voždovcu, dvogodišnje dete oteto je i istrgnuto iz ruku majke. Policija je odmah krenula u poteru, imali smo dobre informacije i brzo smo reagovali, saobraćajna policija je uočila vozilo na auto putu i odmah su angažovani presretač i helikopterska jedinica", rekao je Stefanović.

Ministar je objasnio da je presretač sustigao vozilo i da je policija privela i uhapsila otmičare, a da je, na sreću, dete nepovređeno.

Govoreći o uhapšenim otmičarima, Stefanović je naveo da policija za sada ima samo podatke iz njihovih pasoša i da se utvrđuje da li su te isprave verodostojne ili su falsifikovane.

Koji su motivi otmice?

Posle spasavanja otete devojčice, biće nastavljena istraga u saradnji sa francuskim vlastima, jer su otmičari francuski državljani, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je za  RTS rekao da tek treba ustanoviti koji su bili motivi otmice i zašto je oteto baš to dete, dodajući da su otmičari imali pasoš sa slikom deteta, ali još uvek nije utvrđeno da li  je na fotografiji baš ta devojčica, ili neka koja joj je slična.

Stefanović je naveo da su pasoši, koji su posedovali otmičari bili pravi. Ministar smatra da su oni želeli najkraćim putem da izađu iz zemlje, pa su se uputili prema Mađarskoj, a pretpostavlja se da im je krajnji cilj bila Francuska, što tek treba utvrditi.

- Zatvorili smo sve izlaze sa autoputa i zabranili propuštanje vozila koja imaju decu, pa je brzom zajedničkom akcijom saobraćajne i pogranične policije, devojčica pronađena kod Šimanovaca, a otmičari uhapšeni i oni će snositi svu krivičnu odgovornsot, kazao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Petak 13.03.2015. 17:23
Otmicari su imali pasos za dete . Mislite o tome kad kacite slike svoje dece na fejsbuk !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online