Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.03.2015.
04:11
D. N. Petrović - Vesti A

Kanal progutao mališana

Bezazlena dečja igra kraj kanala Ibar-Lepenac pretvorila se u nedelju popodne u tragediju! Zamišljajući sebe kako peca, desetogodišnji Njegoš R. iz sela Zupča u opštini Zubin Potok na severu Kosmeta utopio se naočigled majke Jadranke R. (36) u nabujaloj vodi koja je na tom delu kanala duboka skoro dva metra!

wallpaperscraft.com
Voda nosila de;aka više od 400 metara ()

Istražnim organima Kosovske policijske službe majka je izjavila da je Njegoš, neposredno pre tragedije, zamišljao sebe kako peca. Nažalost, obala na kojem se nalazio mališan vrlo je strma i u jednom trenutku Jadranka je videla da joj sin nestaje ispod površine vode!

Pomoć za majku

Dečakova majka Jadranka R. je samohrana majka koja ima još troje dece. Živi od socijalne pomoći i stanuje u opštinskoj baraci blizu kanala "Ibar-Lepenac", a u Centru za socijalni rad u Zubinom Potoku kažu da će, u granicama svojim mogućnosti, i dalje pomagati Jadranki i njenoj deci.

- Odmah je počela da zapomaže i doziva u pomoć. Vrlo brzo je dotrčao jedan meštanin koji je uspeo da Njegoša izvuče iz vode koja ga je nosila više od 400 metara! Mališan je u tom momentu još davao znake života. Pokušali smo da mu izbacimo vodu iz usta i pluća, davali smo mu veštačko disanje, borili se koliko smo mogli... Brzo je stigla Hitna pomoć i lekari su pokušali reanimaciju, ali dete više nije davalo znake života. Ipak su ga prebacili u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici gde su lekari konstatovali smrt - ispričala je jedna komšinica neutešne Jadranke R.
Komšinica dodaje da je ceo prizor mučan i strašan.

- Sve nas je uhvatila panika, neki su i vrištali... Verovali smo i nadali se da će mali Njegoš biti spasen. Nažalost, zauvek smo izgubili divno dete i odličnog učenika trećeg razreda. Njegoš je po svemu bio izuzetan... Baka mu je nedavno umrla, a on je svakog dana nosio hranu i pomagao bolesnom dedi. Bio je najmirnije i najposlušnije Jadrankino dete - kroz suze je priča ova žiteljka Zupča.

Regionalni komandir policije za sever Kosova Željko Bojić kaže da je, zbog topljenja snega, u kanalu bilo mnogo više vode nego obično.

- Dečak se udavio čim je upao u ledenu vodu. Spasa mu ne bi bilo ni da je izvučen istog momenta - rekao je Bojić i dodao da će Kosovska policijska služba ispitati da li je majka dovoljno brinula o dečaku i da li je mogla da spreči tragediju.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online