Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 04.08.2014.
08:56
M. T. A

Deca gladna i opljačkana

U subotu uveče u Niš se vratila prva grupa mališana koji su sa svojim nastavnicima i trenerima boravili u Kavali u Grčkoj, u aranžmanu uhapšene Tatjane Jeftić (43) iz Niša. Ova grupa dečaka i devojčica bila je među žrtvama prevarantkinje koja nije uplatila boravak i njihovu hranu na Egejskom moru.

Razočarani: Mladići i devojke u Nišu po povratku iz Kavale
 

Da sve bude još gore, oni su dok su tražili hranu i opljačkani.

- Neko je u sredu ujutru, dok smo bili na treningu, upao u bungalove i pokupio sve vredno kod dece koja su bila u kampu. Ukradeni su mobilni telefoni, malo novca što su imali kod sebe, a pojedinci su ostali i bez vrednih delova garderobe i obuće - kaže Predrag N. za "Vesti".

Prevarantkinja - "para nema"

Saznaje se i da je Jeftićeva proteklih pet godina na sličan način organizovala letnje kampove u Grčkoj i Crnoj Gori. Nakon što je prevara prijavljena, ona je uhapšena dok je bila u novom džipu, verovatno kupljenom od para prevarenih roditelja.
- Kada su je u policiji pred advokatom pitali kako će deca i roditelji biti obeštećeni, jednostavno je odgovorila "para nema" - saznajemo u policiji.

Kako kažu, prvih pet dana bilo je sve u redu, ali nakon toga u kampu "Aleksandar" vlasnik je prekinuo da im daje hranu.

- Vlasnik nam je dozvolio da do kraja smene, odnosno 1. avgusta možemo da ostanemo na prenoćištu, ali više nije dozvoljavao da se hranimo u restoranu u kampu. Rekao je da organizator nije uplatio kompletan aranžman i da na njegove pozive ne odgovara na telefon - ispričao je za "Vesti" Predrag N. koji je u Grčku poveo grupu mališana iz jednog košarkaškog kluba iz Knjaževca u kamp koji je organizovala Jeftićeva.


U Kavali su se na sreću nastavnici i treneri brzo organizovali i od svojih para uspeli koliko-toliko da obezbede hranu za mališane, ali su onda opljačkani.


Planirana grupa od 250 mališana koja je trebalo da krene u noći između petka i subote na svu sreću ostala je u Nišu. Kako nezvanično saznajemo, privedeno je između deset i 15 radnika škola i trenera iz klubova iz kojih su prevarena deca. Većina njih je na procenat radila sa Jeftićevom, pa je od roditelja oko 350 dece koji su uplatili novac, uzeto 70.000 evra. Deset procenata je dato osobama iz škola i trenerima.

Roditelji jedva čekali da vide decu
 


- Sumnja se da su mnogi od njih prikupljali uplate Jeftićevoj, koja inače nema ni agenciju za organizovanje letovanja, ali bi prvo izdvajali deset procenata za sebe. Neki od njih čak nisu organizatorki ni davali novac, već ga zadržavali za sebe. Istraga se nastavlja, a najoštećeniji su svakako mališani koji su obmanuti za odmor i njihovi roditelji - saznajemo u policiji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.08.2014. 10:50
Blage kazne su glavni razlog ovakvih pojava.
Ponedeljak 04.08.2014. 10:46
Zalosna svakodnevnica,prevara na sve strane,to nam je donio zapad koji nam je unistio ono koje smo imali bolje od njih,danas se otvori firma ili agencija u iznajmljenom stanu ili lokalu,sve se iznaimi od vozila,masina,hala,terena,kad prigusti nestane se bez traga.To vidim u EU a kod nas je jos bolje.Yuga je upravo unistena jer lopovi nisu imali dovoljno slobode,njima je to najvise smetalo a gradjanima su prodavali maglu i velike snove,trazili smo,imamo.
Ponedeljak 04.08.2014. 14:48
dobro su deca i prosla ,barem zivi i zdravi se vratili Svasta je moglo da se desi ako su imali posla sa mafijom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online