Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 19.04.2014.
14:51 >> 19:00h
alo.rs, blic.rs A

Policajac ranjen u pucnjavi u Novom Sadu

Policajac I. M. (25) i građanin S. I. (58) iz Vučitrna ranjeni su prilikom rutinske intervencije novosadske policije u ulici Bogdana Popovića u novosadskom naselju Adice oko 12.30. Obojica se trenutno nalaze u KC Vojvodine.

Prilikom intervencije policajac zadobio teške povrede: Policijski uviđaj na mestu pucnjave
 

- Policajac je pogođen u stomak, čime je zadobio teške telesne povrede opasne po život. Stanje nakon operacije mu je stabilizovano, ali još uvek neizvesno i pod stalnim je nadzorom lekara u intenzivnoj jedinici Urgentnog centra. Ranjeni muškarac je i dalje na dijagnostici – kažu u KCV-u.

Kako alo.rs saznaje sa lica mesta, do okršaja je došlo kada je policijska patrola stigla na lice mesta po pozivu ukućana da ih jedan od članova porodice maltretira, tj. da je u pitanju nasilje u porodici.

Prilikom ulaska u dvorište policijsku patrolu je dočekala jedna ženska osoba koja je počela da objašnjava policajcima šta se dešavalo, nakon čega je, iznenada, otvorena vatra na policijsku patrolu, od strane jednog ukućanina.

Tom prilikom je policajac ranjen, a drugi policijski službenik je prema nezvaničnim saznanjima uzvratio vatru i ranio napadača.

Ceo događaj se desio u dvorištu kuće, u delu naselja većinski naseljenog romskim stanovništvom.

Napad na policiju je napad na državu!

Nezavisni sindikat policije osudio je napad na kolegu Ivana N. (26) iz Novog Sada, koji se dogodio danas u novosadskom naselju Adice i pozvao nadležne da hitno reaguju i zaštite pripadnike policije.
"Napad na policiju je napad na državu i zbog toga apelujemo na sve nadležne institucije, pre svega sudove, da preduzmu sve što je u njihovoj moći kako bi se takvi napadi ubuduće sprečili, a građani osećali sigurnije", kazao je predsedavajući predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić.

Prema tvrdnjama meštana niko ništa nije ni čuo ni video, sem što su čuli pucnjavu i posle rotacione sirene hitne pomoći. Prema prvim podacima napadač na policajca poseduje pasoš Republike Kosovo.

Povređeni policajac, kao i napadač, preveženi su kolima Hitne pomoći na urgentnu hirurgiju KC Vojvodine, gde je policijski službenik hitno podvrgnut hirurškoj intervenciji, pošto je pogođen u predelu stomaka.

Načelnik policijske uprave Stevan Krstić u pratnji visokih policijskih starešina otišao je na mesto gde je pucano na policajca.

POVEZANE VESTI

Subota 19.04.2014. 14:54
Policajci odma da se izvinu napadacu .
Nedelja 20.04.2014. 06:49
policajac i gradjanin.....koji je ovaj policajac seljak zasto nije gradjanin
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online