Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.03.2014.
14:02
Z. Gligorijević - Vesti A

Žandarmu 40 godina za ubistvo dijasporca

Aleksandra Krstića (34), pripadnika Žandarmerije, Viši sud u Kraljevu osudio je na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za ubistvo i spaljivanje našeg zemljaka iz Švajcarske Srđana Tomića (27), rodom iz Lozovika kod Jagodine i Aleksandra Nedeljkovića (29).

Osuđeni: Aleksandar Krstić i Ivana Radivojević

- Malo ti je to, Krstiću! Okreni se da me pogedaš u oči - uzviknuo je Srđanov otac Milisav, iz Ekublana kod Lozane, gde je i unijeni momak živeo i radio 14 godina.


Goran Dabića (23) osuđen je zbog pomaganja žandarmu posle zločina na sedam godina i 10 meseci. Žandarmova žena Ivana Radivojević (28) kažnjena je sa na dve i po godine, jer mu je pomagala da prikrije zločin. Krstiću i Dabiću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude, dok je Radivojevića puštena kući da čeka poziv na robiju.


Da podsetimo, Žandarm je Nedeljkovića ubio jer nije mogao da mu vrati dug. A još na saslušanju za Srđana je rekao da je kolateralna šteta.Naime, Nedeljković je zamolio Srđana da ga odveze do kod žandarma u Kragujevac.


Milisav ponavlja da je i maksimalna kazna mala za Krstića, a ogorčen je na kazne za Dabića i Radivojevićevu.

Kletva majke

Koviljka Jovičić, majka pokojnog Srđana, samo je poželela da Radivojevićeva dobije dete i da doživi isto.
- Pokušaćemo da apelujemo na Skupštinu da izmeni Krivični zakonik kako bi kazne za ovakva dela bile povećane. Krstić, i oni koji počine slična dela, trebalo bi da dobiju doživotnu ili kaznu od 100 godina. Ogorčena sam na kazne za Dabića i Radivojevićevu.

- Borićemo se da njihove kazne budu budu povećane. Ovo je bruka za sudstvo. Žena je donela benzin, a Dabić mi je zapalio dete. Pa on je bio na mestu zločina i mogao je da ga spreči, a dobio je tako malu kaznu - kaže Milisav za "Vesti".


On kao i Srđan ima švajcarsko državljanstvo, pa je odlučan da tuži Srbiju. Kaže da se nada odšteti, a ali da će uzeti samo da pokrije svoje troškove, a ostatak će pokloniti u humanitarne svrhe.

Njegov advokat Milovan Stojanović takođe je nezadovoljan malom kaznom za pomagače. On je dodao da je tokom suđenja dokazano da su Dabić i Radivojevićeva od početka učestvovali u pripremanju i izvršenju zločina zbog čega će se žaliti na presudu protiv njih.


Peđa Milutinović, Krstićev branilac, takođe je najavio žalbu. Naime, on tvrdi da je ubistvo posledica i Nedeljkovićevog zelenašenja.

Pročitajte još:

* Žandarm ih spalio zbog 8.000 evra

* Sahranjeni mladići za čiju smrt je osumnjičen žandarm

* Žandarmu 40 godina zatvora za dvostruko ubistvo


- Pošto je kazna maksimalna, ne ostaje mi ništa drugo do da se žalim - zaključio je Milutinović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online