Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 25.10.2013.
01:41
M. Todorović - Vesti A

Razbijte gnezdo mafije!

Na Klinici za neurohirurgiju u Nišu juče ujutru preminuo je policajac Goran Đorđević (44) koji je teško povređen u ponedeljak uveče dok je sa kolegama pokušavao da zaustavi crni audi švajcarskih registarskih oznaka u blizini sela Veliki Trnovac kod Bujanovca. Policija je sumnjala da se u vozilu nalazi veća količina droge.

Direktor policije Milorad Veljović posetio je hrabrog policajca Gorana Đorđevića nekoliko sati pred smrt
 

- Povrede glave, grudnog koša i abdomena koje je Đorđević zadobio kada je na njega naleteo automobil bile su toliko teške, da je i pored svih preduzetih mera preminuo. Nije dolazio svesti od kad je dovezen i na žalost je izdahnuo - rekao je dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš.


Stradali policajac je radio u MUP Srbije od 1990. godine. U ponedeljak uveče interventna ekipa tražila je audi u kome se prema informacijama nalazila veća količina heroina. Vozilo je primećeno na nekoliko kilometara od Bujanovca, a trojica pripadnika intervente jedinice nameravali su da ga pretresu. Stojan Đorđević, brat nesretnog policajca, kaže da su mu policajci ispričali kako su audi primetili u njivi.
 

Ne optužuje ceo narod

Stojan Đorđević kaže da nema dileme zbog koga mu je nastradao brat.
- Ne želim da optužujem ceo albanski narod zbog toga. Ovo kažem jer sve govori da su u audiju bili jedan ili više dilera droge. A zna se ko krijumčari drogu i ko iz Velikog Trnovca preko Kosova transportuje i švercuje drogu u Švajcarsku i druge zemlje Zapadne Evrope. Međutim, niti su svi Srbi dobri, niti su svi Albanci loši - kaže on potresen.

- Bilo im je sumnjivo i krenuli su prema vozilu. Goran sa jedne i kolega sa druge strane. Audi je iznenada i punim gasom krenuo prema njima i svom silinom udario Gorana. Odbacio ga je desetak metara i pobegao prema Velikom Trnovcu, centru droge. Jasno je da nijedan Srbin ne bi krenuo na tu stranu, ka ovom selu i da je u pitanju Albanac. Taj automobil je, kako mi je rečeno, viđen u Trnovcu iste noći sa slomljenom šoferšajbnom - ispričao nam je sav u suzama Đorđević.


Vojska, Žandarmerija i policija su odmah blokirali sve puteve ka Kosovu. Sumnja se da je u vozilu bio Albanac iz Švajcarske, koji je u Trnovac došao kako bi nabavio drogu.


Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i stručnjak za drogu, kaže da je Veliki Trnovac poznato skladište heroina.


- Odatle se transportuje tone droge za Evropu i Ameriku. Policija još uvek ne sme da uđe u selo i pretrese ga. Plaše se da se to ne predstavi kao presija na Albance, iskoristi u političke svrhe i time izmanipuliše. Ali da je selo glavna stanica za distribuciju droge to znaju i u Evropi - objašnjava Nicović.


Saučešće porodici izjavile su juče i kolege iz Policijskog sindikata Srbije.
- Svi mi, policajci i građani Srbije saosećamo se sa vašom boli. Vreme je da država napokon nešto učini s mafijaškim gnezdom u Velikom Trnovcu. Ako se potvrde sumnje da je ubica pobegao na Kosovo, očekujemo od tamošnje policije i Euleksa da ga nađu i izruče Srbiji - kaže Veljko Mijailović, predsednik PSS-a.

Stalno mu pretili

Lozanka Đorđević, supruga stradalog policajca, ispričala je za "Vesti" da je njen suprug bio odan poslu koji je obavljao.
- Dvadeset i tri godine, bez ijednog dana bolovanja, Goran je odan policiji. Mislim da je i previše voleo svoj poziv. Savesno je obavljao dužnost iako je stalno, poslednjih nekoliko godina pogotovo, dobijao pretnje. Zvali su ga telefonom, pretili da će ga ubiti, pretili porodici, ali nikada se nije uplašio - kaže ona.

POVEZANE VESTI

Petak 25.10.2013. 06:45
kako da razbiju gnezdo trgovine drogom? to znaci da ce morati i sebi da pljunu u tanjir...a da ne pricam sto moraju u "bondstill" po odobrenje...Srbija je okupirana zemlja, talog vlada,a narod cuti...dokle? a mozda smo sve to i zasluzili ... od bogomolja smo pravili stale,monahe smo zvali baksuz,partija i tito nam je bio drazi od Gospoda Boga,odrekli se sela i pobegli u grad pa od gradjana postali malogradjani,ubijamo decu abortusima primali smo siptare kao emigrante bez papira, dali im autonomiju,danas im dajemo drzavu...a sutra? ako se Srbin ne vrati Gospodu nestacemo kao u magli...ako se ipak vratimo bicemo ono sto smo nekad bili...postoje zakoni Bozji na jednoj strain i propast na drugoj
Petak 25.10.2013. 08:04
"Vojska, Žandarmerija i policija su odmah blokirali sve puteve ka Kosovu. " ????? а возило "виђено" те вечери у селу ?? Па кој' мој су блокирали путеве ако су знали где је возило ? ХАХАХАХАА - ВУНА БАТО ! ЛАко је бројати ребра по пашалуку и иживљавати се над аморфном масом коју неки зову грађани.. Тамо где је густо - тамо се издају саопштења и најаве за новине и ТВ ??
Petak 25.10.2013. 08:47
".....Policija još uvek ne sme da uđe u selo i pretrese ga. Plaše se da se to ne predstavi kao presija na Albance, iskoristi u političke svrhe i time izmanipuliše. ...." ma gde živimo ljudi bre !!!??? Znači borba protiv krijumčarenja droge i potera za ubicu srpskog policajca može biti "smatrano kao presija na albance" !!!!! Nemogu da verujem šta sam pročitao ! Onda će albanci i civile da ubijaju a nećemo intervenisati da nebi to bilo smatrano kao presija ! Znači da srpska vlada i institucije same sebe koče i ograničavaju integritet svoje države ! Bolje rečeno , sami je ruše da nebi naljutili kriminalce i neprijatelje srpske države !!!! Da bi se rusi tako ponašali sa čečenima, bili bi smešni
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online