Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 27.08.2012.
13:30
N. Popović - Vesti A

Deca izgorela zbog trapavih vatrogasaca?

Romska familija Nikolić iz nemačkog grada Sarbrikena u crno je zavijena. Kako su "Vesti" već objavile, trogodišnji blizanci Roland i Rikardo i njihove sestre, Pamela (5) i Vanesa (7) nastradali su u požaru u potkrovlju zgrade u kojoj su stanovali.

Tragedija na potkrovlju: Spasioci su stigli s jednom korpom
 

Oganj je za tili čas poharao stan sedmočlane familije, a vatrogasci su iz vatrene stihije uspeli da izvuku majku Lulugi - Luci Nikolić (27), rodom iz Paraćina, njenog nevenčanog supruga Sašu Ditmana (28), Nemca po nacionalnosti, i ćerku Antonelu, od svega 11 meseci.

Sahrana u Nemačkoj

Prema rečima Petronija Nikolića, četvoro njegovih unuka biće sahranjeno narednih dana u Sarbrikenu, a kada tačno znaće se tek kada porodica dobije tela nakon obavljene obdukcije.

Jedan od nastradalih blizanaca još je davao znake života kada su vatrogasci konačno stigli do njega, ali je, nažalost, preminuo na putu do bolnice dok su ostali mališani nastradali na mestu tragediji ugušivši se u dimu i vatri.


Petronije Nikolić, otac Luci i deda nastradalih mališana, Beograđanin koji živi u Sarbrikenu, tvrdi da vatrogasci nisu dobro obavili posao. On kaže da su potcenili događaj i da nisu slušali ni vapaje Luci koja im je stalno govorila da u stanu ima još dece.


- Mada je gorelo teško pristupačno potkrovlje oni su došli samo sa jednim vatrogasnim kolima, i tim jednim merdevinama i korpom, kojima su stigli do prozora, uspeli su da spasu moju ćerku koja je u rukama držala bebu, a potom i njenog muža. Uvidevši valjda, da tako mala vatrogasna ekipa neće moći da se izbori sa stihijom, niti da spase i ostale ugrožene, pozvali su još vatrogasaca u pomoć, ali za četvoro mojih unuka bilo je prekasno - slomljen od bola priča za "Vesti" Petronije.

Očaj: Roditelji posle nesreće
 


On kaže da su vatrogasci možda bili nedovoljno iskusni za ovako tešku intervenciju, ali kao da su bili gluvi za vapaje majke i oca koji su očajnički ponavljali da u drugoj sobi spava još četvoro njihove dece.

U istrazi 40 policajaca

Policija u Sarbrikenu formirala je tim od čak 40 istražitelja, koji pedalj po pedalj ispituju zgarište potkrovnog stana. Tela nastradale dece su poslata na obdukciju da bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Rezultati obdukcije trebalo bi da budu poznati danas.
- Nemam indicija da je požar podmetnut - kazao je nemačkim medijima predstavnik za štampu policije u Sarbrikenu Stefan Lasota.
On kaže da će policija razmotriti i optužbe protiv vatrogasaca da su u najmanju ruku nespretno i nestručno reagovali.


- Moja ćerka, njena beba i zet su dobro, i već su napustili bolnicu u koju su bili samo preventivno smešteni. Ali, rane na duši zbog gubitka mališana sigurno neće zaceliti nikada - kroz suze cedi Petronije.


O uzrocima požara Petronije ništa ne zna, niti mu je policija to saopštila. Pretpostavke o starim ili dotrajalim elektro-instalacijama pale su u vodu onog trenutka kada se saznalo da je struja u celom stanu bila isključena u vreme kada je požar izbio. Zato se pretpostavlja da su možda neka sveća ili opušak cigarete mogli da budu uzrok tragedije kakva se u ovom nemačkom gradu ne pamti za poslednjih nekoliko decenija.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.08.2012. 11:03
Postalja se pitanje: da su deca bila čiste nemačke nacionalnosti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online