Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 27.01.2011.
21:06
Vestionline A

Šarančić krivi DS za optužnicu i hapšenje

Bivši direktor "Železnica Srbije" Milanko Šarančić negirao je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da je sa saradnicima oštetio to preduzeće za više od 1.2 miliona dinara i za svoje hapšenje optužio Demokratsku stranku, prenose beogradski mediji.

"Uhapšen sam posle sukoba sa Draganom Đilasom": Milanko Šarančić
 

Iznoseći odbranu na početku suđenja, Šarančić je naveo da je proces protiv njega politički montiran i da je uhapšen posle sukoba sa funkcionerom DS i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.


"Razlog za moj politički progon je da bi neko kompromitavao Šarančića kao kadar Velimira Ilića, kao i zato što je prekinuo zlatne žice kojima su se neki bogatili. Iza svega stoje politički interesi koji bi trebalo da budu predmet interesa tužioca", rekao je Šarančić.


"Kontrolisao kriminalne projekte"

On je ispričao da je na čelo "Železnica Srbija" došao krajem marta 2004. godine i da je tada zatekao "nekoliko kriminalnih projekata koje je trebalo kontrolisati".


"U to vreme je firma Zorana Stojanovića iznajmljivala lokomotive koje su bile stare, pa su zato radile dva do tri sata, a isplaćivano im je kao da su radile puno radno vreme i to je kriminal koji treba ispitivati", smatra Šarančić.


On je napomenuo da nije učestvovao u nabavkama za koje se tereti, kao i da nije znao da je optuženi Milorad Čelebić odgovorno lice u privatnom preduzeću "Sibeks" čiji je vlasnik njegova supruga Marina Čelebić.


"Lokomotive plaćene 350.000 evra manje"

Bivši direktor "Železnica Srbije" kao svoj uspeh je pomenuo sniženje cene za 350.000 evra prilikom kupovine 10 lokomotiva od jedne švedske kompanije.


Šarančić, Zoran Milićević, Dragoslav Pejčić i Milorad Čelebić privedeni su u sud iz Okružnog zatvora u Beogradu u kom borave od hapšenja početkom juna prošle godine.


Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu 2. decembra prošle godine, protiv Šarančića i njegovih saradnika, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, a pošto odbrana nije ulagala prigovor, suđenje je zakazano u veoma kratkom roku.


Šarančić i njegovi saradnici optuženi su zbog sporne nabavke šest dizel električnih lokomotiva od Slovenačkih železnica i 10 dizel motornih vozila od švedske kompanije "Šveden reil", jer je taj posao mogao da se obavi u Srbiji. Suđenje se nastavlja sutra.

POVEZANE VESTI

Petak 28.01.2011. 00:08
Ima dosta istine u njegovim navodima. Njega su smenili i postavili Markovica iz Valjeva , koji je radio u Krusiku , pa kada su dosli ZUTI na vlast u direkciji za izgradnju. Markovic se razume u zeleznice koliko i kafe kuvarica u dispanzeru.
Petak 28.01.2011. 00:34
Ne znam sta je radio, znam samo da ima nekretnine po Vrnjackoj Banji i Gocu, ali sve se vodi na clanove porodice, na njega nista. Svi koji su na takvim funkcijama kradu, kao i politicari, takozvani Mr.10%. Zato ozbiljne firme i izbegavaju da dodju u Srbiju.
Petak 28.01.2011. 00:17
Kakva je to sada steta od 1,2 miliona dinara, manje od 10.000 evra, a gadjali se milionima evra po novinama. Jel' to neko poravnanje zato sto je Velja u koaliciji sa SNS ili kako to sada ide.Taman pred miting postene "opozicije" 5 februara.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online