Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.02.2019.
22:55
Sputnjik, Vestionline A

Dodik posle sastanka s Vučićem: Nastavićemo jedinstveno da delujemo

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o razvoju situacije po pitanju KiM i poručio da će Srbija i Republika Srpska nastaviti jedinstveno da deluju i daju jedinstvene odgovore.

Tanjug
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

Vučić i Dodik su se sastali u Predsedništvu Srbije i razgovarali o svim strateškim pitanjima vezanim za opstanak srpskog naroda.

- Ovo su redovne konsultacije koje imam sa predsednikom Vučićem i to je bila prilika da procenimo razvoj situacije - rekao je Dodik Tanjugu u ambasadi Rusije.

Dodik kaže da su na sastanku procenjivali razvoj situacije "nakon svih ovih poslednjih poznatih stavova i nekih koji dolaze".

- U svakom slučaju želim da kažem da ćemo nastaviti jedinstveno da delujemo i da, što se mene tiče, dajemo jedinstvene odgovore na te izazove - poručio je Dodik.

Kako kaže, stavovi i ponašanja onih koji su kreirali dugogodišnju krizu ovde pokušavaju da ostanu isti.

- Dakle, ne želi se prihvatiti status Srbije i stavovi u pogledu rešavanju Kosova i Metohije i celog srpskog nacionalnog i državnog pitanja. I pokušaji da se ubrzaju stvari u vezi rešavanja KiM dolaze od onih koji žele da naprave rešenja koja nisu u skladu sa stavovima i interesima same Srbije - naveo je Dodik.

On kaže i da u tom pogledu Srbi u Republici Srpskoj, kao i on kao predsedavajući Predsedništva BiH imaju interes da veoma studiozno posmatraju razvoj te situacije.

- Neprihvatljivo je danas da bilo kakvi pokušaji omalovažavanja Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa budu na sceni. Republici Srpskoj i srpskom narodu u celini je veoma stalo da Srbija bude uvažavana i da bude sa stanovišta njenih interesa afirmisana. Ne može se napraviti veštačka barijera negde na Drini i reći da je to neka druga država - poručio je Dodik.

Mi imamo život koji je imanentan jednom narodu, naglasio je Dodik.

- Mi smo svi Srbi i jednako, iako to mnogi stranci ne razumeju, zainteresovani smo za pitanje kao što je Kosovo, kao i svi ljudi koji žive ovde - rekao je Dodik.

Dodik je, takođe, rekao da je upoznao predsednika sa situacijom u BiH i naveo da u BiH postoji namerna opstrukcija formiranja vlasti i želja da se izbaci srpska politička reprezentacija koja je dobijena na izborima.

- Dakle, mi smo konstituisali sve naše organe, ali ostaju Bošnjaci koji pokušavaju da zadrže staru strukturu nadajući se da će neki stranci doći nešto da urade u korist njih. Naravno, to je davno prošlo vreme - zaključio je Dodik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online