Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 24.06.2018.
11:11
Vestionline, Tanjug A

Automehaničar izveo prevaru "tešku" 1,6 miliona evra

Podgoričanin Nikola Vujošević (24), koji je bio ključna figura u nezapamćenoj prevari kada je sa bankovnog računa nikšićke kompanije "Roaming Montenegro" "skinuto" 1,6 miliona evra, automehaničar je u jednom od auto-servisa u Podgorici.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za njim policija i dalje intenzivno traga, i još je nejasno, kako je mogao da sprovede u delo izuzetno dobro osmišljeni plan, koji zahteva poznavanje ne samo poslovanje konkretne firme, nego i bankovno racunovodstvo, pišu "Vijesti".

Vujošević se na misteriozan način, bez znanja pravog vlasnika "Roaming Montenegro", uspešnog biznismena Dalibora Milovića, upisao kao izvršni direktor firme u Centralni registar privrednih subjekata, i sa pomagačima sa poslovnog racuna nikšićke firme u Erste banci, na osnovu falsifikovane dokumentacije, izvršio 33 transakcije odliva novca prema svom i računima ostalih uhapšenih u akciji policije, u ukupnom iznosu od 1.665.793 evra.

Prema recima izvora bliskog istrazi, Dalibor Milović, ni njegov brat, nikada nisu bili u kontaktu sa Vujoševićem, niti bilo kojim od organizovane grupe.

- Reč je o dobro izvedenoj prevari, tako da moguće da postoji još neko ko je osmislio ceo plan, a da su ovo izvršioci posla. Sumnja se na svakoga od rodbine pa do poznanika, jer neko je bio dobro upoznat sa poslovanjem firme "Roaming Montenegro" koja je jedna od uspešnijih u Crnoj Gori - rečeno je "Vijestima".

Imajući u vidu da su uhapšeni ljudi sa ili bez kriminalnog dosijea, neki od njih sitni prevaranti, postavlja se pitanje kako je spektakularna elektronska krađa novca mogla da se sprovede u delo.

Porodica Milović intenzivno sarađuje sa Upravom policije, uverena da će se celi slučaj do kraja rasvetliliti.

Članovi grupe, koji su uhapšeni su Nikšićani Dragan Perović (53), Igor Koprivica (27), Darko Mirković (28), Radivoje Perović (25), Dušanka Baošić (33), Slobodanka Bijelović (38), Nikola Vuković (44), kao i Cetinjani Aleksandar Lagator (44), Vasilije Mihaljević (56), Božidar Vujović (64), Dumo Ivanović (19) i Stefan Kovač (21), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo prevara u produženom trajanju.

"Roaming" je između ostalog zastupnik Samsunga za Crnu Goru, a bavi se i građevinarstvom.

Nedavno su kupili još jedan deo od oko 650 metara kvadratnih poslovnog centra na atraktivnoj lokaciji tridesetak metara od budvanskog Starog grada od "Astra Montenegro Investment Asociation" (AMIA).

Početkom godine kupili su nekadašnju poslovnicu od 115 kvadrata srpske avio-kompanije JAT, sadašnjeg AIR Serbia, navele su "Vijesti".
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online