Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.03.2018.
01:11
D. J. - G. Lj. M. - Vesti A

Evropska smotra folklora u Banjaluci: Smeštaj postaje problem

Delegacija organizacionog odbora Evropske smotre srpskih folklora i Srba u regionu boravila je dva dana u Banjaluci gde će se 23. Smotra održati 19. i 20. maja i obavila više razgovora u vezi sa pripremom Smotre. U delegaciju su bili predstavnici Saveza srpskih udruženja Nemačke Danilo Đokić, Gojko Baralić, Mika Milovanović, Saša Vicentijević, Tomislav Sofranić i Zvezdan Đurić, koordinator Smotre.

D. Jovičić
Dvorana kao rezervna varijanta: Razgovor sa direktorom Borika

Tomislav Sofranić je zadovoljan postignutim dogovorima, ali upozorava na mogući problema sa smeštajem.

- Iako do Smotre u Banjaluci ima više od dva meseca, hotelski smeštaj je skoro sav popunjen ne samo u gradu nego i u širem pojasu oko Banjaluke. Mnogi klubovi su već rezervisali smeštaj, a naša je procena da nedostaje 150-300 ležaja, jer imamo prijavljenih najmanje 60 društava. To znači oko 3.000 neposrednih učesnika, bez članova uprava klubova, roditelja i navijača - kaže Sofranić za "Vesti".

Prema njegovim rečima, primećeno je i da su pojedini hotelijeri skoro pa duplirali cene.
- Mi smo apelovali na hotelijere da ne koriste ovu manifestaciju za nerealan profit, a klubovima koji još nisu obavili rezervacije savetujemo da pre nego što to učine pozovu nas, raspitaju se i možda ćemo uspeti da dođemo do povoljnije cene smeštaja - kaže Sofranić.

Obezbeđen parking za autobuse

Obavljeni su razgovori u Turističkoj organizaciji Banjaluke, sa firmom koja bi obezbeđivala skup i sa firmom za postavljanje scene, rasvete i ozvučenja. Dogovorena je izrada reklamnog materijala za Smotru.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je obećalo rezervisanje parkinga za autobuse ispod Kastela i tržnice.

Inače, u Vladi Republike Srpske delegaciju je primio Dane Malešević, ministar prosvete i kulture, a predstavnici organizacionog odbora smotre u Gradskoj upravi razgovarali sa načelnicom Natalijom Trivić.

Na sastanku sa direktorom Kastela Mladenom Marovićem postignut je dogovor da neposredne pripreme za Smotru mogu da počnu od srede 17. maja, a KUD "Veselin Masleša" biće partner i pomoći će volonterima. Sa direktorom sportske hale Borik dogovoreno je da u slučaju lošeg vremena bude rezervna varijanta za održavanje Smotre.

Mali sajam 

Tokom Smotre biće postavljeno i 25 štandova na kojima će se predstaviti zanatlije poput opančara, proizvođača narodnih nošnji, ali i privrednici iz RS i Evrope.

U suprotnom u sportskoj hali od petka do nedelje folklorni ansambli će moći trenirati i spremati se za nastup.

Pokrovitelj Smotre je Milorad Dodik, presednik Republike Srpske, a manifestaciju će medijski će ispratiti RTV Republike Srpske i Srbije. Naravno, medijski sponzor Smotre nezavisni dnevni list "Vesti" će za sve učesnike obezbediti plakete.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online