Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.03.2018.
22:12
Vestionline A

Hrvatima je važniji Vučić od iseljavanja mladih

Poseta srpskog predsednika Hrvatskoj druga je najvažnija tema proteklog meseca u Hrvatskoj, odmah posle Agrokora, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnjenja u toj zemlji.

Tanjug
Aleksandar Vučić važna tema za građane Hrvatske

Prema istraživanju, prvi put se na trećem mestu negativne liste našao vodeći predstavnik srpske nacionalne zajednice u Hrvatskoj Milorad Pupovac sa 10,6 posto građana koji ga tako vide, 
Takođe, istraživanje govori o daljem padu rejtinga hrvatske predsednice, premijera i Sabora. 

Za većinu građana Hrvatske, najvažnija je tema bila Agrokor, za 13, 6 odsto ispitanika to je bila poseta Aleksandra Vučića, ispred društvene krize i iseljavanja mladih.

Pad podrške predsednici, premijeru i Saboru, međutim nije pomogao najuticajnijoj opozicionoj partiji SDP-u da poboljša uticaj. 

Tako bi, da su parlamentarni izbori zakazani za početak marta, bar prema ovom istraživanju, vladajuća HDZ bila relativni izborni pobednik, ali s manjom podrškom u odnosu na prethodno istraživanje.

Tačnije, bila bi to najslabija izborna podrška vladajućoj stranci od poslednjih parlamentarnih izbora. 

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović i dalje uživa najpozitivniji uticaj od svih hrvatskih političara, pa je tako ona izbor za 16,9 posto građana, u odnosu na prethodnih 19,2 posto. 

Na drugom je mestu "niko" sa podrškom 16,1 odsto građana, premijer Andrej Plenković je zadržao treće mesto sa 12,5 posto, a četrvti je  lider Mosta Božo Petrov.

Istovremeno, međutim, Plenković je na vrhu lestvice negativnog doživljavaja hrvatskih političara i tako ga vidi 22,7 posto građana, što i njegov najveći "rezultat" u izboru za najnegativniju političku osobu u zemlji. 

Prvi put se na trećem mestu te negativne liste našao vodeći predstavnik srpske nacionalne zajednice u Hrvatskoj Milorad Pupovac sa 10,6 posto građana koji ga tako vide, što je za njega "povećanje" od gotovo tri odsto u odnosu na prethodno istraživanje.

Smer kojim ide Hrvatska podržava 17,6 posto građana, 3,5 odsto manje nego prošle godine, aa što znači da 72,2 posto ispitanika, smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smeru.

Nivo podrške hrvatskoj vladi pao je sa 34,3 na 32,9 posto, što je drugi najslabiji rezultat u dosadašnjem mandatu Plenkovićevog kabineta. 

Istraživanje je agencija Promocija plus sprovela u proteklom mesecu, zaključno sa 3. martom. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online