Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 17.02.2018.
15:41
Vestionline A

Misterija u Hrvatskoj: Porodica u strahu, neko dolazi noću i lupa na vrata i policija nemoćna

Meštani zaseoka Križanci u sinjskom naselju Radošić u Hrvatskoj noć dočekuju sa zebnjom, čak i strahom, hoće li doći "Ćirko" na prozore da lupa i udara, drma ručku ulaznih vrata, plaši ih ili, eventualno, i fizički napadne.

pixabay.com
Neobični događaji u selu Radošić

Priča o "Ćirki" kako ga zovu, za kojega svi znaju, ali ga niko nije video niti iko (još) zna o kome se radi, proširila se celim Radošićem i šire. Na meti "Ćirke" našli su se najpre građani u zaseoku Gugići, i to oni u izdvojenim kućama. U poslednje vreme, predmet napada bila je kuća braće Križanac, piše Slobodna Dalmacija.

Na meti "Ćirka" posebno je bio prizemni deo Antinog dela u kojemu živi njegova žena sa dvoje djece, a kojoj je suprug na radu u inostranstvu.

Novinarima “Slobodne dalamacije” Stipe je potvrdio da ih je "Ćirko" uznemiravao, ostavljao je tragove i ispod njegovog balkona, ali najneugodnije iskustvo ima Marijana, žena njegovog brata, čiji je stan u prizemlju na drugoj strani kuće.

- Muž mi je na radu u Nemačkoj. Ja ovde živim sama s decom, a na spratu žive roditelji mog muža. Prvu neugodnost doživeli smo pre mjesec dana. Bila je subota. Oko 22.30 sati legla sam s decom. Uskoro sam, pre spavanja, ustala da ugasim svetlo u hodniku i zaključam unutrašnja vrata. Spoljna su već bila zaključana. Taman kad sam krenula da zatvorim vrata, na spoljnim sam čula snažni udarac u bravu i videla kako drma i trese ručka. Sve je odmah prestalo. Čula sam korake, potom zvuk kao da je u nešto udareno, a onda ubrzo zvuk automobila koji se udaljava – kaže Marijana.

Naredni vikend "Ćirko" je ponovo bio u akciji.

- To je bilo šest dana kasnije, u petak. U gostima mi je bila zaova, muževljeva sestra, koja je odlučila kod nas da prespava. Sedeli smo sa decom u dnevnom boravku i razgovarale. Oko 21.30 sati neko je snažno pokucao na prozor dnevnog boravka. Obe smo krenule prema ulaznim vratima. S druge strane kroz staklo smo videle ljudski obris. Kad je zaova poviknula: "Daj mi nož", nepoznati je pobegao prema zaseoku – kaže Marijana i nastavlja:

- Treći put se dogodilo u nedelju, dva dana posle drugog napada. U kući smo ponovno bili moja zaova, ja i deca. Opet smo sedeli u dnevnom boravku. Bilo je 18.30 sati. Čule smo snažni udarac u žaluzinu istoga prozora. Telefonom sam odmah pozvala svekrvu i svekrovog brata. Kad su oni došli, sve smo pretražili, ali nigde nikoga – kaže Marijana.

Posle svakog napada "Ćirke" sledila je prijava policiji.

- Odmah bih obavestila policiju. Oni su redovno dolazili, raspitivali se. Čak su postavljali i zasedu. Od tada kroz Radošić redovno prolazi policijska patrola. Posle kraćeg zatišja ponovilo se pre desetak dana. U kući sam bila sama sa decom. U 18.10 sati začuli smo snažni udarac u istu žaluzinu od prozora na dnevnom boravku. Bilo je to najsnažnije lupanje. Udarac je bio toliko jak da ga je čula i moja svekrva koja živi na spratu. Odmah su došli, sve smo obišli, ali nikoga nismo pronašli – kaže Marijana, dodajući da joj je petogodišnji sin doživeo šok.

Čim se smrači, vidljivo je da se boji, strah ga je, i ne pomišlja da izađe iz kuće, a napolje manje izlazi i po danu.

- Ja nemam šta da kažem posle svega. Nikome se nismo zamerili, nikome ništa ne dugujemo. Ne znam ko bi nam to i zašto radio. Nemam prigovor ni na ponašanje policije. Oni su svaki put došli na poziv, nastojali da otkriju ko nam to radi, ali do sada nema rezultata – zaključuje Marijana.

Policija je potvrdila da su dobijali prijave i izlazili na teren, ali počinitelja nisu uspeli da identifikuju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.02.2018. 19:22
Mozda duhovi prognanih i otjeranih Srba.....ko zna...????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online